Es doblen les places d'UCI a Catalunya per atendre els casos greus de coronavirus

La consellera del departament de la Generalitat, Alba Vergès, no ha especificat nombre de places amb què compta ara el sistema després de les mesures

Zona d'aïllament de l'Hospital Clínic de Màlaga
Salut duplica les unitats per al tractament de afectacions greus pel coronavirus  | Catalunya Diari

La capacitat de les Unitats de Cures Intensives (UCI) s'ha doblat de moment a Catalunya per atendre els casos greus de Covid-19, segons ha afirmat la consellera de Salut, Alba Vergés, tot i que no ha especificat el nombre de places amb què compta ara el sistema després d'haver incorporat els recursos de la sanitat privada i altres mesures, com reconvertir llits de semicrítics.

D'altra banda, Vergés ha explicat que el tancament d'alguns centres d'atenció primària (CAPs) i consultoris no respon a contagis ni aïllaments dels professionals sinó a «reorganitzar la xarxa assistencial» per la crisi del coronavirus i «concentrar i sectorialitzar-ne l'activitat»; per exemple, CAPs destinats només a pediatria i, altres, a infeccions respiratòries.

Balanç actual

El coronavirus continua causant estralls al país. Ahir, el departament de Salut confirmava 54 nous morts per coronavirus a Catalunya, que eleven la xifra de víctimes mortals fins a 245. Amb tot, aquest diumenge es va reduir el nombre de víctimes respecte a dissabte, quan van ser 69. En les últimes hores també s'han detectat 1.221 positius nous i la xifra de contagiats total puja fins als 5.925 infectats. D'aquests, 551 estan greus. Des de l'inici de l'epidèmia s'han comptabilitat 728 altes hospitalàries.


Comentaris

envia el comentari