Salut adverteix: «No pot ser que acabi Setmana Santa i es torni a la situació anterior»

La consellera de Salut ha assegurat que Catalunya encara no ha arribat al pic de contagis de coronavirus

Metro Plaça Universitat el 17 de març de 2020
Des de Salut aconsellen no tornar a la vida normal després de Setmana Santa | CatalunyaDiari

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest diumenge que la pròrroga de l’estat d’alarma plantejada pel president del Govern, Pedro Sánchez, no contempli seguir amb el confinament total més enllà del 9 d’abril: «No pot ser que acabi Setmana Santa i es torni a la situació anterior».

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Vergés ha afirmat que «les mesures de sortida han de prendre’s quan toqui i quan les dades ho demostrin, no abans» i, en particular, no perquè acabi Setmana Santa.

Afirmen que les UCI catalanes no estan col·lapsades

Des de Salut també han afirmat que aquestes mesures no serien segures al territori català, ja que no s’ha arribat al pic de contagis de coronavirus, i Vergés ha demanat que no es relaxin les mesures «de cap manera» tot i ser estrictes.

A més, ha volgut aclarir que les Unitats de Cuidats Intensius (UCI) a Catalunya no es troben col·lapsades, sinó amb més material que mai. Al nostre territori hi ha 1.939 llits disponibles, i només 1.482 estan sent ocupades per pacients del Covid-19. D’aquesta manera, Vergés anuncia que hi ha «més llits que mai».

Sense una data concreta per acabar el confinament 

Des del Govern treballen per abordar l’escenari postconfinament, identificant grups en risc i analitzant en quines condicions treballarà cada sector: «No tindrem confinament total per sempre, d’acord. Però prendrem mesures», ha afirmat la consellera de Salut.

A la pregunta de si creu que el Govern és competent per prendre aquestes decisions mentre duri l’estat d’alarma, Vergés ha estat clara: «Nosaltres prenem decisions en el marc del Procicat. L’estat d’alarma ens dificulta que aquestes decisions puguin ser executades al moment zero, però les sustentem».


Comentaris

envia el comentari