IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Salut paralitza els tests ràpids per falta de fiabilitat

Els tests, de la marca Wondfo, comprades pel govern espanyol, ja han instat a alguns professionals a presentar algunes queixes

Test ràpid per detectar la COVID-19
Sanitat va adquirir 5,5 milions de tests d'aquesta empresa xinesa | Catalunya Diari

L'Institut Català de Salut ha paralitzat la distribució de tests ràpids que va comprar el ministeri de sanitat del govern espanyol per dubtes en la fiabilitat dels seus resultats. Es tracten dels tests serològics de la marca xinesa Wondfo.

Així ho ha fet públic 'NacióDigital', assegurant que molts professionals de Centres d'Atenció Primària (CAP) han denunciat que aquests tests que se'ls ha proporcionat per a detectar si el personal sanitari ha superat o no el coronavirus «no són fiables» ja que tenen poca sensibilitat al virus.

Unes 50.000 unitatas repartides arreu de Catalunya

Segons la conselleria de Salut, durant aquesta passada setmana s'han enviat entre 40.000 i 50.000 tests ràpids arreu del territori, dels 180.000 en total que va rebre Catalunya. A banda, Josep Maria Argimon Pallàs, director gerent de l'Institut Català de la Salut, assegura que «malgrat que en la validació realitzada per l'Institut Carlos III donava una sensibilitat global del 66,3%,que podia ser superior en casos de major evolució de la malaltia, quan s'ha començat a utilitzar en la pràctica diària, sembla que aquesta sensibilitat és molt inferior». 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En conseqüència, i com informa el mitjà citat, Argimon Pallàs ha volgut aturar la seva distribució «fins que no es pugui fer una validació més acurada d'aquests fets», ja que s'hauria recollit dades sobre les proves realitzades en alguns centres i s'hauria detectat que no existiria un bon funcionament dels tests. A més, el director gerent també ha desaonsellat la seva utilització per aquells centres que ja tinguin les proves esmentades. 

El ministeri de sanitat del govern espanyol va comprar un total de 5,5 milions d'unitats de tests de la marca xinesa que ara és sospitosa de ser defectuosa. Tot i això, el ministeri ja va advertir que aquests tests no havien de ser un substitutiu dels PCR — la prova més fiable fins al moment —, sinó que havia de ser «un complement».


Comentaris

envia el comentari