URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Salut tanca totes les escoles d'Igualada i quatre municipis més per un brot de coronavirus

Així ho ha comunicat aquesta tarda la consellera Alba Vergés

Un treballador sanitari en un hospital d'Indonèsia
Salut confirma un important brot de coronavirus a Igualada | Cedida

El Departament de Salutha confirmat un important brot de coronavirus a la ciutat d'Igualada, i ha anunciat mesures específiques per controlar la situació. Segons ha indicat la consellera Alba Vergés, totes les escoles de la capital de l'Anoia, així com de quatre municipis més de la comarca, quedaran tancades. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La consellera ha explicat en una roda de premsa que s'han adoptat noves mesures de caràcter extraordinari i específic a Igualada, Jorba, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena. «Aquestes són les mesures per contenir una possible extensió i intentar que aquestes situacions especials que ens han sortit al municipi d'Igualada puguem tractar-la específicament i mantenir la normalitat a la resta del país», ha declarat Vergés.

Més de 250 contactes detectats

Paral·lelament, el secretari de Salut Pública, Joan Guix —que també ha participat en la roda de premsa—, ha explicat que existeix una concentració de casos agrupats en un lloc específic —clúster—, i que s'ha estès fins a afectar persones que estaven a l'hospital d'Igualada. Així mateix, per al moment, hi ha 20 casos positius, 8 dels quals són professionals del centre mèdic. Un dels pacients roman a la Unitat de Cures Pal·liatives.

El centre ha identificat 250 contactes, aproximadament. D'aquests, 200 són professionals sanitaris. «S'ha donat una prioritat als resultats analítics relacionats amb aquest clúster i a l'hospital s'han accentuat les mesures de control», ha avançat Guix. Cal dir que més del 80% dels casos són lleus. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari