Illa explica que hi haurà diverses etapes en el desconfinament

Ha confirmat la tendència d'alentiment en la corba de contagis

Salvador Illa durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats el 2 d'abril de 2020.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut aquest dijous davant de la seva comissió sectorial al Congrés. | TV3

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, insisteix que el procés de «transició» de la crisi del coronavirus cap al retorn a la quotidianitat tindrà «diverses etapes». Durant las seva tercera compareixença davant del Congrés, Illa ha remarcat que un equip d’experts del màxim nivell està treballant en l’elaboració del pla per afrontar la nova fase. Amb tot, Illa ha dit que les dades confirmen l’alentiment de la transmissió de la malaltia juntament amb «l’estabilització» i «l’aplanament» de la corba.

En aquest sentit, ha alertat que la pressió sobre les UCI presenta un «retard» respecte de la notificació de casos i que, per tant, «encara queden setmanes difícils per al sistema sanitari». Illa ha dit també que l’estudi estadístic per saber la incidència de la malaltia al país es farà a 62.400 persones i permetrà tenir una «radiografia» per quanta gent ha passat el virus.

Sanitat impulsarà un assaig clínic amb 4.000 professionals

A més, el ministeri de Sanitat impulsarà un assaig clínic amb 4.000 professionals, 62 hospitals i 13 comunitats autònomes per trobar mesures per prevenir el coronavirus entre el personal sanitari. El ministre Salvador Illa ha explicat que els resultats estaran disponibles d’aquí a quatre setmanes i que serà l’estudi «més gran d’Europa» i «un dels més importants del món». A banda, de metges i infermers, comptarà amb una «àmplia representació de tots els professionals que estan actuant en el combat a primera línia». En aquest sentit, ha explicat que es combinarà l’administració de medicaments amb d’altres placebo.

D’altra banda, Illa ha explicat que l’activació de la producció nacional de material sanitari és una prioritat. Entre les mesures adoptades, ha anunciat l’autorització de cinc investigacions d’equips de respiradors, un contracte amb el grup Mondragón per produir 60 milions de mascaretes en sis mesos i una reserva estatal que farà Defensa a través de la farmàcia militar de Burgos.


Comentaris

envia el comentari