YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Sánchez anuncia noves mesures per combatre el coronavirus

El president espanyol confirma l'allargament de quinze dies més de l'estat d'alarma

Pedro Sánchez, en una compareixença de premsa a la Moncloa.
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | ACN

El govern espanyol ha decidit restringir tots els viatges aeris que no siguin imprescindibles durant 30 dies, intervenir les residències de gent gran privades i ampliar l'actuació de l'exèrcit per fer front al coronavirus. Així ho ha assegurat el president de l'executiu, Pedro Sánchez, després de reunir-se amb els presidents autonòmics per coordinar la resposta davant la pandèmia de covid-19.

Sis mesures més contra el coronavirus

En una compareixença, el socialista ha anunciat recursos pels ens locals per a fomentar el repartiment a domicili i la creació d'un fons de reserva en cas de pandèmia. En el proper consell de ministres, s'aprovarà pròrroga de l'estat d'alarma fins a l'11 d'abril, que haurà de convalidar el Congrés dels Diputats. Aquestes són les sis mesures contra el coronavirus que, en definitiva, ha anunciat Sánchez:

  1. Les comunitats autònomes podran intervenir les residències privades per a gent gran
  2. Restricció dels viatges de ciutadans forans cap a l'interior de la Unió Europea
  3. S'amplien les actuacions de les forces armades en diversos àmbits
  4. Recursos als ajuntaments per facilitar productes de primera necessitat per a col·lectius vulnerables
  5. Reserves de productes per a possibles noves pandèmies en el futur
  6. Allargament de l'estat d'alarma fins l'11 d'abril

Estat d'alarma fins l'11 d'abril

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat a tots els partits polítics que donin suport al Congrés a la pròrroga de l'estat d'alarma fins al pròxim 11 d'abril per mantenir les mesures de lluita contra el coronavirus. Sánchez ha reconegut que és una mesura «molt dura i molt restrictiva» que exigeix un gran esforç per part de la societat, però ha defensat que és la manera adequada de «vèncer» el covid-19.

«Espero comptar amb el suport del conjunt de forces polítiques», ha reconegut durant la compareixença al Palau de la Moncloa. La pròrroga de l'estat d'alarma es votarà al Congrés el pròxim dia 25 i els diferents grups parlamentaris podran fer propostes per delimitar el seu abast, segons estableix l'article 6 de la llei de 1981 que regula els estats d'alarma, excepció i setge.


Comentaris

envia el comentari