Sánchez anuncia una segona línia d'avals públics per a empreses i autònoms

Ho aprovarà en un Consell de Ministres extraordinari aquest divendres

Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats, a la sessió de control del 18 de juny de 2018.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El govern espanyol posarà en marxa un segon tram de 20.000 milions d'euros de la línia d'avals públics per a empreses i autònoms afectats per la crisi del coronavirus. Ho ha anunciat aquest dijous el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al ple del Congrés. S'aprovarà aquest divendres en un Consell de Ministres extraordinari.

Sánchez ha estimat que se'n puguin beneficiar 1.300.000 empreses i autònoms per garantir la continuïtat de la seva activitat. També ha explicat que s'ampliarà el límit d'endeutament de l'ICO amb 10.000 MEUR que beneficiaria 130.000 empreses i autònoms més. L'executiu ja va aprovar un primer tram, també de 20.000 euros, de la línia de crèdit gestionada a través de l'Institut Oficial de Crèdit (ICO).

Sánchez adverteix d'«una nova normalitat»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha advertit avui que la desescalada de les mesures adoptades contra la pandèmia de coronavirus serà progressiva i portarà a una «nova normalitat» que no serà plena fins que el món no compti amb una vacuna. En aquest context, ha demanat als partits unitat i que despleguin la seva influència amb els seus partits germans en la Unió Europea per seguir adoptant les mesures necessàries contra l'emergència sanitària i també per superar la crisi econòmica que s'ha generat.

Sánchez ha exposat les mesures adoptades fins al moment i ha anunciat que l'executiu central està preparant un pla per anar desmantellant progressivament les mesures de confinament que s'estan aplicant. Per a això, ha dit que en aquesta planificació hi ha un equip multidisciplinari que està dissenyant la reactivació progressiva. En aquest sentit, ha explicat que els científics que assessoren el govern d'Espanya han establert diversos marcadors que fixaran el ritme de retorn en funció de l'ritme dels contagis. Per això, ha assenyalat que «cada avanç setmanal farà possible l'obertura d'espais».


Comentaris

envia el comentari