IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sánchez irrita l'oposició, la patronal i els sindicats en plena crisi del coronavirus

Es queixen de la unilateralitat amb què el president del govern va prendre les darreres decisions

Pedro Sánchez en la firma de l'augment del salari mínim
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | EP

No són temps gens fàcils per a ningú. Tampoc per al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que poques setmanes després que arrenqués el seu segon govern, el primer en coalició de la història d'Espanya, ha d'enfrontar una crisi sanitària i econòmica de durada i conseqüències del tot incertes. El cert és que l'executiu central en ple, però en especial la figura de Sánchez, que està liderant la crisi de manera visible —això és, almenys, el que volen representar les seves compareixences de to solemne de cada dissabte—, està rebent fortes pressions i crítiques externes.

Una unitat esquerdada

Fins la setmana passada, val a dir-ho, Sánchez i el govern central havien assolit certa unitat al seu voltant. En un moment crític, van aconseguir el suport al Congrés —i el silenci pel que fa a crítiques— de l'oposició en ple, amb el PP i Vox inclosos, i només amb l'excepció de l'independentisme català (i el suport de Bildu) que va voler marcar perfil, però que tampoc va carregar amb contundència contra el govern espanyol.

Una unitat nacional en temps de crisi que sembla haver-se esquerdat des de fa uns dies, segons apunta aquest dimarts 'La Vanguardia'. Dissabte, Pedro Sánchez, reunit amb els experts, amb els ministres encarregats de comandar l'estat d'alarma i amb el titular de Seguretat Social, José Luis Escrivá, va prendre la decisió de tancar totes les empreses no-essencials malgrat no haver arribat a un acord, divendres, amb la resta de països de la Unió Europea per assegurar el pagament del deute de manera solidària.

Irritació del PP, el PNB, els sindicats i la patronal

Amb tot, Sánchez va anunciar la seva decisió, que s'aplica en la seva totalitat des d'aquest dimarts, 31 de març. Ho va fer sense comptar amb ningú i això és el que ha irritat diversos agents que, fins ara, feien pinya amb ell. D'entrada, la patronal, indignada perquè creuen que el permís retribuït per als treballadors l'hauria de costejar l'Estat; però també els sindicats, perquè en cap cas el president del Govern els va informar de les mesures.

Les decisions de Sánchez van irritar el PP, que comparteix parer amb la patronal: si Casado s'havia posat setmanes enrere al costat de Sánchez, aquest dilluns tornava a carregar-hi i amenaçava amb desmarcar-se'n. Fins i tot al PNB no han agradat les formes del president del govern espanyol, que no els ha consultat prèviament malgrat ser un dels socis més fiables dels socialistes al Congrés i tenir proposta pròpia, limitant el tancament de la indústria. Sánchez està més sol que fa uns dies davant l'emergència nacional.


Comentaris

envia el comentari