Sánchez cedeix: comença a negociar mesures econòmiques amb Casado

La portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, ha rebut l'encàrrec des de Moncloa

Pedro Sánchez i Pablo Casado, en una reunió al Palau de la Moncloa el 17 de febrer de 2020.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

Canvi d'estratègia de Pedro Sánchez pel que fa a l'aprovació de mesures per combatre la crisi del coronavirus. Fins ara, el govern espanyol havia tirat pel dret i havia aprovat en solitari les mesures econòmiques i laborals per fer front a la crisi.

Tant era així, que el president del govern espanyol havia vist com la unitat de tots els partit polítics i agents socials assolida la setmana anterior, s'esquerdava amb la decisió del confinament total i del permís retribuït, el cost del qual han d'assumir les empreses. El mes de març va acabar, doncs, amb un 'tothom contra Sánchez'...

El PSOE s'obre a negociar amb el PP

... però el PSOE vol començar l'abril amb un cop de volant. La portaveu dels socialistes al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha rebut l'encàrrec directe des del Palau de la Moncloa d'iniciar contactes amb el grup parlamentari del PP per negociar algunes de les mesures econòmiques que recollia el Reial Decret publicat el passat diumenge, 29 de març, a fi i efecte de comptar amb el vistiplau dels populars quan es convalidi al Congrés —hi ha un mes de termini, però si es convoca un plenari per allargar l'estat d'alarma, podria ser la setmana vinent.

Casado va anunciar que la seva formació no donaria suport a les mesures econòmiques aplicades pel govern si no hi havia «canvis» i ara el PSOE s'obre a negociar amb el partit conservador. Una de les mesures que s'ofereixen a acordar és descarregar les empreses del cost del permís retibuït dels treballadors —el govern es mostra obert a assumir-ne part del cost. Aquesta era una de les exigències que feia Casado en una roda de premsa telemàtica aquest dilluns.

L'altre front que obriran en breu els socialistes serà la represa de relacions amb el PNB, on també hi ha mala maror perquè el PSOE ni tan sols els va contactar a l'hora de prendre les mesures anunciades. A través de la ministra portaveu del govern estatal, María Jesús Montero, l'executiu justificava aquest dimarts la seva 'unilateralitat' per les presses que s'ha trobat atesa la situació de crisi.


Comentaris

envia el comentari