Sánchez diu al Congrés que no descarta tancar fronteres aèries i marítimes

Ho ha explicat durant la sessió d'aquest dimecres, amb l'hemicicle pràcticament buit

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un discurs al Congrés el 4 de gener de 2020.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

Pedro Sánchez es planteja el tancament de les fronteres aèries i marítimes de l'Estat espanyol si la crisi del coronavirus no frena la velocitat dels contagis. Així ho ha explicat el president del govern espanyol en el primer ple que celebra el Congrés des que el govern decretés dissabte l'estat d'alarma pel coronavirus. La imatge de la cambra és insòlita, amb el president explicant les mesures davant un hemicicle gairebé buit, amb poc més d'una trentena de diputats guardant distància de seguretat entre ells per evitar nous contagis.

Així doncs, el president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha dit al ple de Congrés que no es descarta que el tancament de fronteres pel coronavirus, que de moment afecta només a les fronteres terrestres, «s'ampliï a les fronteres aèries o marítimes». Sánchez ha afirmat a més que, tot i que el tancament de fronteres no afecta les mercaderies, és obvi que la pandèmia i les mesures adoptades per frenar-la tindran un impacte en el PIB: «2020 no tindrà 12 mesos, sinó 10 o fins i tot 9», ha manifestat.

Justifica no haver pres mesures abans

Sánchez ha justificat la seva decisió de declarar l'estat d'alarma quan ja havia avançat la pandèmia a Espanya assegurant que «es va declarar quan es va tenir la certesa que era imprescindible», i ha al·legat que l'ésser humà «sucumbeix» al que es coneix com «biaix de retrospectiva» que significa que quan algú coneix el desenllaç d'una situació tendeix a pensar que les coses es podien haver fet d'una altra manera.

El cap de l'executiu central s'ha referit, durant la seva intervenció al ple del Congrés per explicar les decisions que ha pres per fer front al coronavirus, a l'11 de març, quan l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar que la crisi era ja una pandèmia mundial. Ha recordat, en aquest sentit, que l'OMS va llançar un missatge clar al conjunt dels estats, i va ser que tots els països havien de guardar un equilibri entre protegir la salut, minimitzar els costos socials i econòmics i respectar els drets humans.


Comentaris

envia el comentari