Sánchez es reunirà dissabte per videoconferència amb els presidents autonòmics pel coronavirus

Ha convocat l'oposició per al proper dilluns

Pedro Sánchez, president del govern espanyol
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

El cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, ha convocat aquest dissabte, 14 de març, una videoconferència amb els presidents autonòmics per tal de coordinar una resposta comuna davant del coronavirus i ha proposat per dilluns, dia 16, una reunió amb el conjunt de l'oposició, segons ha anunciat aquest dimecres el Palau de la Moncloa. La proposta per a la reunió amb els partits de l'oposició l'hi ha traslladat Sánchez a la presidenta de Congrés, Meritxell Batet, segons han precisat fonts de Govern, que assenyalen que la videoconferència amb els presidents autonòmics la farà el mateix president des de Moncloa.

Contacte amb els presidents autonòmics

En la seva conversa amb els dirigents autonòmics, el president tindrà oportunitat d'explicar-los de primera mà les mesures econòmiques i socials contingudes en el pla de xoc que preveu aprovar aquest dijous, dia 12 de març, el Consell de Ministres. Però també podran posar tots en comú les recomanacions sanitàries que aconsellen els experts per contenir l'expansió del virus. L'Executiu està posant de relleu, aquests dies, l'excel·lent coordinació que està trobant entre les comunitats autònomes a l'hora d'acordar les mesures de contenció enfront de la propagació de virus.

De manera coordinada es va prendre la decisió, per exemple, de tancar els centres educatius a les zones amb més risc de contagi, és a dir, a la Comunitat de Madrid, la Rioja i les localitats alabeses de Vitòria i Labastida, així com la suspensió de les celebracions de Les Falles a València.

Catalunya prohibeix les aglomeracions de més de 1.000 persones

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que a partir de dijous quedaran prohibits els actes on hi participin més de 1.000 persones, ja siguin a l'aire lliure o en un recinte tancat. Els actes en espais tancats de menys d'un miler d'assistents es podran celebrar només si s'ocupa un terç de l'aforament. Tots els esdeveniments esportius es jugaran a porta tancada. Si hi ha menors d'edat podran estar acompanyats.

Totes aquestes mesures duraran 15 dies però es podran allargar. En les properes hores s'establiran les mesures en l'àmbit de l'administració pública. «És possible que en els pròxims dies es prenguin mesures més dràstiques i contundents de les que s'han pres fins ara. Demanem comprensió», ha conclòs Torra.


Comentaris

envia el comentari