Sanitat aprova un nou medicament contra el coronavirus

L''AEMPS' ha donat el vistiplau per a la seva aplicació

Test de sang de coronavirus
L'Agència Espanyola de Medicaments ha aprovat el seu ús | Catalunya Diari

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), depenent del Ministeri de Sanitat, va emetre un comunicat aquesta mateixa setmana acceptant l'aplicació de cloroquina i hidroxicloroquina a malalts ingressats per coronavirus i que presenten pneumònia.

Els professionals ja van començar a administrar aquest fàrmac abans en pacients greus de coronavirus per intentar frenar la malaltia, però no ha estat fins a aquest dijous 26 de març que l'agència ha donat el vistiplau per al seu ús.

Una possible solució

La cloroquina i la hidroxicloroquina són medicaments que s'han fet servir al llarg dels anys per combatre malalties com l'artritis, la malària o el lupus. A Espanya es comercialitzen a través de firmes com Resochin, Dolquine, Hidroxicloroquina Ratiopharm i Xaban.

Tal com va informar el diari 'El Confidencial' fa un mes, un grup d'experts de nacionalitat xina va descobrir que aquest fàrmac també té la capacitat de frenar el desenvolupament del virus. Investigadors francesos i dels Estats Units han demostrat als seus assajos les seves propietats profilàctiques, capaces de protegir als metges encarregats de tractar pacients malalts de coronavirus.

A la nota, l''AEMPS' ha declarat que, tot i donar el vistiplau, l'eficàcia d'aquests medicaments contra el Covid-19 no està demostrada del tot. «S'està avaluant un bon nombre d'assajos clínics els resultats dels quals no s'han publicat de moment. Es considera, per tant, que el nivell d'evidència encara és baix i basat en dades preclíniques i de seguretat en altres indicacions», assegura l'organisme.

Com que les expectatives sobre el nou medicament son altes, en l'actualt context d'estat d'alarma, l'agència ha volgut deixar de banda el protocol i acceptar les noves indicacions de medicaments ja existents.


Comentaris

envia el comentari