IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sanitat avisa dels objectes a desinfectar només arribar a casa

Salvador Illa ha posat èmfasi en els mètodes a seguir

Dos professionals a l'Hospital Clínic de Barcelona
Salvador Illa ha posat èmfasi en els mètodes a seguir per evitar la creació d'un possible focus de contagi | ACN

Durant el coronavirus un dels departaments que ha mantingut informada la ciutadania ha estat el Ministeri de Sanitat, que ha anat alertant i modificant el seu 'modus operandi' a mesura que anaven sorgint les dificultats i el virus s'anava expandint.

Aquest divendres, el Ministeri de Sanitatha publicat una guia per a les persones que des de dilluns han de tornar als seus llocs de treball, així com per a totes aquelles que surten a omplir a comprar medicaments, en la qual suggereix desinfectar els objectes que s'hagin utilitzat fora (com les ulleres o el mòbil) amb l'objectiu d'evitar que el coronavirus sigui un llogater més a la nostra llar.

La guia d'actuació

La neteja, segons ha concretat Sanitat, s'haurà d'executar amb un mocador d'un sol ús i una solució alcohòlica; si no amb aigua i sabó. A més, recomana deixar les claus i la cartera en una caixa a prop de la porta, de la mateixa manera que les sabates.

En aquest cas no ha detallat si cal desinfectar-les, encara que si ha recordat a la població l'important que és mantenir una bona higiene i rentar-se bé les mans.

Fora de casa, aquest precepte publicat aquest divendres pel departament que dirigeix Salvador Illa ha ressaltat la importància de no tocar superfícies com els ulls, la boca o el nas i mantenir tota mena de prevencions com el distanciament social o portar una bona higiene dels espais.

Segueix el protocol

Finalment, i en el cas que s'hagi estat en ambients tancats i en contacte continuat amb persones, Sanitat ha aconsellat que quan s'arribi a casa se separi, sense sacsejar la roba que s'hagi utilitzat, es renti amb aigua calenta i així com les mans després d'haver manipulat les peces.

Segons la COPE, Salvador Illa, ha explicat, després de la roda de premsa de Consell de Ministres, que l'objectiu ha estat sempre que els centres de treball adoptin el màxim de seguretat i ha assenyalat que els tres pilars per avalar aquesta seguretat són la distància social, la higiene en espais públics i privats i la rentada de mans.

Segons ha indicat el ministre, la guia que es difondrà a partir de la tarda d'aquest divendres, recorda a les empreses la necessitat de planificar les tasques i garantir la distància com a mínim de dos metres al personal, així com evitar aglomeracions dels treballadors. També, ha destacat la necessitat que s'esglaonin els horaris dels empleats i que les empreses facilitin els equips de protecció necessaris.

Pel que fa al mitjà de transport, ha suggerit, en la mesura del possible, acudir a mitjans en els quals es pugui assegurar el distanciament social, sigui caminant, amb bicicleta o en vehicles particulars.


Comentaris

envia el comentari