Sanitat eleva l'escenari d'alerta contra el coronavirus: «La situació ha anat a pitjor»

S'han suspès les classes a Madrid, Vitòria i Labastida (País Basc)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa sobre la situació del Coronavirus a Espanya el 5 de març del 2020
El govern eleva l'escenari contra el coronavirus a Espanya | Cedida

El govern ha pres la decisió de tancar els centres educatius, des de 0 anys fins a les universitats, de Madrid, Vitòria i Labastida (Euskadi) en un intent per frenar el coronavirus en aquestes tres zones «amb un índex de transmissió elevat». Amb aquestes mesures, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que l'escenari d'alerta contra el coronavirus s'ha elevat i ha passat de contenció a «contenció reforçada».

Unes mesures que s'han acordat amb les comunitats autònomes pertinents i que «prenen com horitzó 14 dies» però es podrien prorrogar en cas de ser necessari. La suspensió de les classes es durà a terme a partir del pròxim dimecres 11 de març. Illa resumia la situació assenyalant que «hi ha hagut un augment significatiu de casos que ens ha portat a prendre aquesta decisió. La situació ha anat a pitjor».

Des del Ministeri han recomanat que s'opti pel teletreball, sempre que sigui possible, en les zones considerades d'alt risc. També insten a revisar i actualitzar els plans de continuïtat de l'activitat laboral davant emergències, flexibilitat horària i possibilitat de torns esgraonats per reduir les concentracions de treballadors i afavorir les reunions per videoconferència. 

Sánchez ha anunciat un Consell Europeu Extraordinari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest vespre la celebració d'un Consell Europeu Extraordinari demà a les 17.00 hores per acordar una resposta comuna europea per fer front al coronavirus

El president ha mantingut contacte telefònic amb  Angela Merkel, Giuseppe Conte, la presidenta de la Comissió Europea, Charles Michael, el Director General de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus i diversos líders de les principals forces polítiques per poder «compartir un missatge d'unitat, serenitat i rigor» davant el que ha qualificat de «desafiament de salut pública».


Comentaris

envia el comentari