Important decisió de SEAT en relació amb els seus treballadors confinats a Catalunya

Tanmateix, la companyia automobilística aturarà la producció pel coronavirus

Controls sanitaris a passatgers a l'arribada a l'aeroport internacional de Lima pel coronavirus el 12 de març del 2020
SEAT ofereix el salari total als treballadors confinats pel coronavirus a Catalunya | Cedida

Noves notícies per als treballadors de SEAT a causa del coronavirus. L’empresa automobilística i els sindicats han arribat a un acord en el qual han pactat oferir la totalitat del salari als treballadors confinats als municipis d'Igualada, Vilanova del Camí, Òdena i Santa Margarida de Montbui, segons han confirmat fonts de l'empresa.

Tanmateix, aquest divendres a la tarda, SEAT ha anunciat que dilluns vinent tancarà tres línies de producció de la fàbrica de Martorell. Una mesura que afectarà al voltant d'uns 7.000 treballadors dels 13.000 totals que hi ha a l'empresa.

SEAT no manté la producció pel coronavirus

Fins ara, SEAT tenia previst mantenir la producció amb normalitat, després que Nissan l'aturés a la seva planta a la Zona Franca i Montcada pels problemes derivats de l'aïllament d'Igualada, on la companyia té alguns proveïdors. Tanmateix, divendres a la tarda han decidit paralitzar la producció de tres línies de la fàbrica de Martorell a partir de dilluns i a partir d’aquest dissabte suspendrà el torn de producció extra a la línia 2 –on es fa el SEAT León– pel coronavirus.

Aquesta decisió s’ha pres perquè SEAT considera «innecessari» fer un torn addicional en el context actual i, segons ha assegurat un portaveu de l’empresa, «no és un tema de falta de peces; simplement creiem que no fa falta produir en excés». Originàriament, els torns extraordinaris dels dissabtes del mes de març es van ordenar per atendre una comada de 6.000 unitats del vell SEAT León, que deixarà de fabricar-se en les pròximes setmanes.

Cal destacar, però, que a banda de mantenir els sous dels treballadors confinats, SEAT no descarta aplicar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) si la crisi del coronavirus s'agreuja durant els pròxims dies. Tot i que l’empresa ja ha plantejat aquesta opció als sindicats, han informat que encara no s'ha parlat «ni de dades, ni de durades», però aquest dilluns, quan suspenguin la producció de la fàbrica de Martorell, l'empresa es reunirà amb el comitè intercentres.


Comentaris

envia el comentari