SEAT no descarta un ERO temporal pel coronavirus si la crisi s'agreuja

La direcció manté contacte amb els sindicats per treballar en possibles escenaris si no es pogués mantenir la producció

Treballadors de SEAT a Martorell treballant amb robots
La direcció manté contacte amb els sindicats per treballar en possibles escenaris si no es pogués mantenir la producció | Catalunya Diari

SEAT planteja la possibilitat d'un ERO temporal a la planta de Martorell si la crisi del coronavirus s'agreuja i s'intensifica en les pròximes setmanes, segons han confirmat fonts de l'empresa. La companyia ha plantejat als sindicats l'opció d'un ERTO com un dels possibles escenaris, tot i que remarca que no s'està parlant «ni de dates, ni durades» i que tampoc està decidit que s'acabi fent.

25 treballadors en quarantena

Per ara, SEAT està produint amb normalitat tot i l'epidèmia i «tot funciona bé». La planta de Martorell ha tingut uns 25 treballadors en quarantena per contactes amb persones amb covid-19, però cap positiu, i la immensa majoria ja han tornat a la feina després del període preventiu.

Segons han indicat fonts de SEAT, l'empresa no pot ser «aliena» al context actual, especialment arran de la situació a Itàlia i de l'aparició de possibles casos que afectin empreses proveïdores. «Ara no està passant, però podria arribar a passar», afirmen, remarcant que és responsabilitat de la direcció plantejar «diverses opcions en funció de la intensitat» de la crisi i ser «previsors».

Si es donen faltes de subministrament greus

De fet, SEAT creu que si hi ha faltes de subministrament «puntuals» que només afectin la companyia pocs dies, l'empresa podria reaccionar amb els mecanismes de flexibilitat interna que tenen previst en el conveni. En canvi, amb afectacions més greus, seria quan es podria arribar a posar en marxa l'ERTO.

Actualment, la planta de Martorell fabrica el Seat Ibiza, el Seat Arona (línia 1), el Seat León (línia 2) i l'Audi A1 (línia 3). Les instal·lacions tenen previst incrementar la producció aquest 2020 amb l'arribada del nou León i el model Cupra Formentor.


Comentaris

envia el comentari