IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Els treballadors de SEAT tornaran a la feina de manera esglaonada i comptaran amb equips de protecció

La producció d'automòbils es reprendrà al 33% de capacitat, però la companyia i els sindicats encara no han fixat la data

La planta de SEAT a Martorell
La primera fase de la tornada a la feina a SEAT permetrà muntar 271 cotxes cada dia. | SEAT

La tornada a la feina a les fàbriques de SEAT es farà de manera gradual i en tres fases, iniciant-se amb una producció del 33%. Així ho ha acordat el comitè intercentres de seguretat laboral i la direcció de la companyia, en una trobada en què s'ha aprovat un pla de contingència que preveu com serà aquesta tornada a la feina i quines mesures es posaran en marxa per protegir la salut dels treballadors, segons ha informat Crónica Global.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La companyia automobilística, que encara no ha posat data al retorn a l'activitat, va aturar la seva producció fa un mes, després de presentar un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que va afectar 15.000 treballadors, a conseqüència de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus.

Segons han informat els sindicats UGT i CCOO, la primera fase del retorn a l'activitat preveu que només treballarà un torn per cadascuna de les tres línies, en horari de matí, el que suposa un 33% de la producció de la fàbrica de Martorell i 271 cotxes al dia. La segona fase preveu que treballaran dos torns per línia, amb el 66% d'activitat, mentre que la tercera fase activarà els tres torns, recuperant el 100% de la producció.

Mesures de protecció i control

En la primera fase, segons ha informat el citat mitjà, el personal de risc no anirà a treballar. Aquells que sí ho facin,  s'hauran de realitzar un autotest i en cas que fos positiu, el treballador seria derivat als serveis mèdics. La companyia està estudiant que els treballadors es facin també tests diagnòstics, però això dependrà que tinguin l'autorització administrativa i que hi hagi estoc de les proves de la Covid-19.

Tots els treballadors que estiguin presents a la fàbrica tindran mascaretes diàries, mentre que aquells que no puguin treballar amb una separació mínima de dos metres comptaran amb un equip de protecció, que inclou mascareta FPP2, pantalla protectora, granota de treball d'un sol ús i ulleres de protecció. Així mateix, l'acord també inclou altres mesures, com entrades i sortides per portes diferents, i distanciament social als vestidors, als autobusos i a la cantina.


Comentaris

envia el comentari