A la llum el secret millor guardat de la quarantena d'Elionor i Sofia

Durant el confinament les filles dels reis han revelat el seu passatemps favorit

Les filles dels Reis, en una fotografia oficial
Un dels passatemps favorits de la princesa Elionor i la infanta Sofia en aquesta quarantena ha estat la lectura | EFE

Durant aquest confinament disposem de molt temps lliure per practicar les nostres aficions. Alguns escolten música, altres escriuen històries i la resta llegeixen. La lectura és un dels majors passatemps de la reialesa, sobretot de la princesa Elionor i la infanta Sofia, que han estat posant-se al dia amb algunes obres literàries d'allò més interessants.

Les últimes adquisicions literàries

Segons la revista 'Hola!', aquests dies la princesa s'ha vist obligada a endinsar-se en històries de tota classe. Per descobrir quins llibres sol llegir la princesa Elionor, la publicació ha indagat una mica entre les noves adquisicions de la Zarzuela, i ha trobat obres com 'Los escribidores de cartas', de Beatriz Osés, 'Cuentos de buenas noches para las niñas rebeldes', d'Elena Favilli i Francesca Cavallo, cent històries curtes de dones extraordinàries, i un altre de bastant inesperat: 'Cambiemos el mundo', de Greta Thunberg.

Tal com explica la revista 'Telva', el llibre de Greta Thunberg, l'adolescent que ha revolucionat el món amb els seus discursos sobre el canvi climàtic, és una de les obres predilectesi pendents de llegir de les més petites de la reialesa .

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El relat és un recull de tots els seus discursos i les seves vagues. Es veu que l'activista s'ha guanyat molts cors i ments. Segons 'Hola!'  els reis no han estat una excepció, ja que, més d'una vegada, han demostrat la seva plena participació en qüestions de protecció de l'entorn i el canvi climàtic.

Les seves dues filles, la princesa i la infanta, seguint el model dels seus pares, també s'han sumat a la cura d'aquest i s'han deixat portar per la saviesa que mostra Greta Thunberg.

El seu gust per la lectura

Altres peces narratives que s'han sumat a la col·lecció de la princesa Elionor i la infanta Sofia han estat alguns favorits del seu pare, com ara 'En la otra punta de la tierra: la vuelta al mundo de Magallanes' o 'El Conde Lucanor' de Don Juan Manuel, príncep de Villena que se'ls han encomanat resumir.

En aquests dies que les dues adolescents estan estudiant des de casa, la publicació 'Hola!' ha volgut investigar més a fons sobre els gustos literaris de les noies, i una de les pistes que ha trobat ha estat la confessió de Letícia en el lliurament dels premis Barco de Vapor y Juvenil Gran Angular l'any 2018. Allà la reina va manifestar davant els presents que per Setmana santa les seves dues filles ja havien devorat 'La niña invisible', de David Peña Toribio, i 'Biografía de un cuerpo', de Mónica Rodríguez.

Letícia és un clar exemple a seguir per a les seves nenes. Els ha transmès valors, estil, i, ara, també el gust per la lectura dels més clàssics com, per exemple, 'La història interminable', de Michael Ende, o els famosos contes de Roald Dahl, autor de 'Charlie i la fábrica de chocolate' o 'Matilda '. Un altre dels relats que la publicació assegura que han caigut en mans de la princesa i la infanta ha estat l'obra de JRR Tolkien, l'autor de 'El señor de los anillos' que segons la reina va ser una de les seves «primeres i més belles lectures».

Segons El Confidencial, entre relats sobre dones rebels i lluitadores, o adolescents activistes, també es troben obres com 'Libros para mañana', un conjunt de llibres publicats a la Transició i reeditades. Una mostra més que les filles dels reis són bastant eclèctiques en el moment d'escollir la seva pròxima lectura.


Comentaris

envia el comentari