Salut fa seguiment de més de 47.000 pacients amb símptomes lleus de coronavirus

Vergés remarca que són pacients «possibles» de la malaltia

El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.
El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa. | ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dijous, 2 d'abril, que l'atenció primària fa seguiment de 47.373 persones amb símptomes lleus de coronavirus, i està demanant més de 1.000 radiografies diàries per seguir la clínica i decidir si cal una derivació hospitalària o si bé es pot continuar amb el seguiment a domicili.

La consellera de Salut remarca el paper de l'atenció primària

La consellera ha remarcat l'important paper que està fent l'atenció primària, amb aquesta tasca de control domiciliària d'aquests pacients «possibles», ja sigui per telèfon o amb visites als habitatges. Fan el mateix a les residències i també en els hotels que s'han habilitat perquè persones lleus passin el confinament. Els CAP se centren especialment en els pacients respiratoris.

La primària s'ha reorganitzat, centrant-se en l'atenció als pacients respiratoris, amb equips per fer radiografies, seguiment telefònic dels possibles infectats i també amb visites a domicili amb les mesures de seguretat necessàries. Són els encarregats, ha dit Vergés, de fer el seguiment del 85% dels infectats. També s'atenen altre tipus de pacients, ha apuntat la consellera, però la reorganització per centrar-se en el coronavirus ha suposat un «daltabaix important».

Vergés descarta usar l'hospital de campanya d'Igualada

També avui, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que «en principi» no preveuen utilitzar l'hospital de campanya d'Igualada almenys «com algú l'havia plantejat». «Aquestes coses s'han de plantejar conjuntament, com s'ha fet a Barcelona o a Sabadell, primer Salut diu què es necessita, de quina manera i els ajuntaments ajuden i es posa en marxa», ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio.

Al seu entendre, aquesta és la «millor manera de funcionar» i adverteix que es poden «obrir espais» però, si no hi ha professionals, «malament». Amb tot, l'alcalde d'Igualada ha defensat que la instal·lació es va impulsar a demanda del mateix hospital i està a punt «amb l'esperança que no s'hagi de fer servir»: «no podíem defugir la responsabilitat».


Comentaris

envia el comentari