Setanta científics recomanen el confinament total de l'Estat a Pedro Sánchez

Els experts auguren un col·lapse sanitari a l'Estat prop del 25 de març

Pedro Sánchez al Congrés durant la crisi del coronavirus el març de 2020
Els experts auguren un col·lapse sanitari a l'Estat prop del 25 de març | Catalunya Diari

El coronavirus continua avançant i els experts valoren si les mesures que està adoptant Espanya contra la pandèmia són suficients. Setanta científics de tot l'Estat, entre els quals Oriol Mitjà o Bonaventura Clotet, han publicat un informe sobre la situació actual del virus al país, dirigit al govern de Pedro Sánchez. Se n'extreu preocupació per unes accions que, tot i anar en la direcció correcta, consideren insuficients

Auguren col·lapse sanitari prop del 25 de març

Segons l'informe científic i matemàticament contrastat, les mesures aplicades no evitaran que el sistema sanitari es col·lapsi prop del 25 de març.   

L'informe recorda que ens trobem en la primera fase de la pandèmia, en la qual seria essencial que la població es confinés totalment i que el personal sanitari comptés amb tot el material i equipament necessari per fer front al virus i preparar-se per a la segona fase, en la qual caldria contenir brots focalitzats.

Tancar les àrees geogràfiques més afectades

En aquesta línia, els experts proposen tancar les àrees geogràfiques més afectades pel covid-19, com Madrid, Catalunya, el País basc, Castella i Lleó, Castella la Manxa, la Rioja o Navarra, durant aproximadament vint dies. En canvi, per a la resta de l'Estat, recomanen un confinament parcial, que comporta una aturada del 50% de l'activitat laboral i de la mobilitat.

Catalunya continua recriminant falta de mesures

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha qualificat de «propagandístic i autojustificatiu» el discurs del president espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dissabte a la nit. A través d'un missatge a Twitter, la consellera de Presidència ha lamentat que, una setmana després de decretar l'Estat d'Alarma, Sánchez no hagi dit «res de nou».

Budó també ha criticat que el president espanyol continuï sense decretar el confinament total, malgrat que els experts científics el reclamin. «Per no dir res no li calia sortir. Quina decepció», ha conclòs Budó al tuit. Quim Torra té previst retreure el mateix al president de l'executiu espanyol en la videoconferència de presidents autonòmics d'aquest diumenge.


Comentaris

envia el comentari