Simón creu que «ja hem arribat al pic de contagis i estem baixant»

El govern espanyol reparteix 2,3 milions de mascaretes a Catalunya

Fernando Simón, en una compareixença a la Moncloa
El doctor Fernando Simón, en una compareixença a la Moncloa. | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat que sembla que ja s'ha assolit el pic de casos de coronavirus. «Ja estem baixant», ha opinat Simón aquest dimecres en una intervenció per videoconferència a la roda de premsa de tècnics de cada matí a Moncloa.

«Sembla que som al pic i que estem baixant»

«Ja no estem en el cavall de batalla de si arribem o no al pic, sembla que ja hi som i que estem baixant. El cavall de batalla és aconseguir que el sistema nacional de salut sigui capaç de garantir la cobertura adequada de tots els pacients i el seu tractament», ha dit. Per això, cal aconseguir que vagi baixant de «forma dràstica» el nombre d'hospitalitzats i pacients a l'UCI.

«Les dades semblen indicar que anem en la bona direcció» amb una baixada dels nous casos que requereixen UCI, ha opinat Simón, que ha remarcat que no es podrà valorar bé fins a finals de setmana i principis de la que ve. La doctora del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, ha apuntat que sembla que a algunes autonomies, com Madrid, ha baixat la pressió sobre els hospitals i les UCI.

Illa confirma la lectura de Simón

El ministre de SanitatSalvador Illa, assegura que les últimes dades d’afectats i víctimes de coronavirus constaten que Espanya es troba en una «fase d’estabilització» de la malaltia i espera que aquesta setmana es confirmi la «d’alentiment». Durant una roda de premsa, Illa ha assegurat que s’han reduït tots els percentatges, especialment els de nous contagis i d’ingressos en UCI i que, «amb tota la prudència» l’objectiu és aconseguir arribar en els propers dies en aquesta nova fase.

«Les dades confirmen que les mesures adoptades pel govern estan funcionant», ha assegurat el ministre. Illa ha dit que les xifres confirmen la fase de d’estabilització, anunciada aquest dimarts, 31 de març, i espera que durant aquesta setmana comencin a experimentar un alentiment. El ministre ha reiterat, però, que continua essent una setmana «complicada» i que encara «estem en la primera etapa».


Comentaris

envia el comentari