El ministeri creu que la saturació d'UCI arribaria a finals de la propera setmana

Simón, el director del Centre d'Emergències i Alertes Sanitàries, afirma que hi ha territoris on ja s'està superant el pic

Fernando Simón en roda de premsa pel coronavirus el 17 de març de 2020
Fernando Simón insisteix que és possible que el col·lapse de les UCI arribi a finals de setmana   | Catalunya Diari

El director de Centre d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha insistit que s'està «molt a prop» del pic de contagis per coronavirus a l'Estat però que la saturació de les UCI va «amb retard» i podria arribar a finals de la propera setmana o inicis de la següent. Per això, ha instat a fer «esforços extra» per controlar la transmissió i evitar que hi hagi més pacients ingressats.

Més encara tenint en compte que hi ha diverses autonomies que estan «al límit» de la seva capacitat d'UCI i d'altres «es van apropant progressivament». Més enllà de l'anàlisi estatal, ha concretat que en algunes zones poden estar «superant» el pic de la corba de contagis però ha afirmat que cal ser «cauts» perquè es tracta de dades preliminars.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Apunta que és important guanyar temps 

Aquesta setmana Simón apuntava, fent referència al pic de contagis: «Si es van estenent al llarg del temps, com sembla que està sent, tenim una opció. La pressió sobre el sistema sanitari serà molt alta, l'extensió en el temps facilitarà que el puguem controlar», ha explicat Simón. I ha apuntat que és important guanyar temps amb el virus per a no concentrar tot el treball dels sanitaris en un pic.

Enduriment de les recomanacions

La Generalitat ha endurit la recomanació de les mesures de prevenció, aplicant diversos canvis en la llista de consells que, fins ara, pràcticament se centrava en la rentada adequada de mans. Ara, el departament de Salut es fa ressò de les advertències dels experts que asseguren que el risc més gran és a l'interior dels domicilis


Comentaris

envia el comentari