Simón reconeix que el nombre d'hospitalitzats no baixa tant com esperava Sanitat

Ho ha dit en la roda de premsa d'aquest dimecres

Fernando Simón, en una compareixença a la Moncloa
El doctor Fernando Simón, en una compareixença a la Moncloa. | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha celebrat que el nombre d'hospitalitzats i casos greus per coronavirus a Espanya s'hagi reduït en els últims dies, però ha reconegut que les autoritats sanitàries esperaven un descens encara més gran. «Estem aconseguint, al menys per ara, que les UCI no hagin col·lapsat, i que els hospitalitzats i casos greus s'hagin reduït, no tant com ens hagués agradat, però sí prou com perquè el sistema es pugui fer càrrec d'ells», ha assenyalat Simón per videotrucada durant la roda de premsa després del Comitè de Gestió Tècnica del coronavirus.

Simón, que assegura que es troba «bastant bé» de la seva malaltia per Covid-19, ha assegurat que la corba del coronavirus està ja baixant: «Estem aconseguint anar cremant les etapes. Anem a poc a poc arribant als objectius», ha proclamat, encara que advertint que pot haver-hi un segon repunt de casos si els ciutadans no respecten les mesures de distanciament social que s'imposin després de la fi del confinament total.

«Estem acabant la fase dura»

«Estem acabant la fase dura, però és també la fàcil, perquè l'única mesura a respectar és quedar-se a casa. Progressivament, quan hàgim de començar a anar a poc a poc aixecant les mesures de precaució, començarà la part més difícil, perquè serà més complicat aconseguir que la gent mantingui l'atenció a les normes», ha apuntat. «Hem de ser molt més conscients de cadascun dels nostres actes en aquesta segona fase per evitar un repunt» dels contagis i que les UCI tornin a tenir la «pressió» dels pitjors moments, ha dit en roda de premsa aquest dimecres per videoconferència.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha dit que la desescalada serà una part «més còmoda» perquè «la gent podrà començar a realitzar algunes de les activitats» que feia abans del confinament i «progressivament s'aniran ampliant». 


Comentaris

envia el comentari