IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els «retards» a anar a l'hospital per altres malalties, possible causa de l'augment de morts

No obstant això, un increment «molt important» de les morts és a causa del coronavirus

Fernando Simón en la compareixença d'aquest matí de dijous, 27 de febrer
Simón ha explicat la possible causa de l'augment de les defuncions | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha apuntat la possibilitat que una part de l'augment de les defuncions a l'estat espanyol en les darreres setmanes, des que va començar la pandèmia de coronavirus, sigui per «retards» a l'hora d'acudir als hospitals, no perquè els centres «no estiguessin disponibles», sinó perquè la gent hauria pogut ser «reticent» a anar-hi.

«Això ha pogut implicar un increment de la letalitat per altres causes, com ictus o infarts que poden haver arribat una mica més tard. No ho sabem. Tenim aquestes hipòtesis», ha afirmat Simón en roda de premsa.

La interpretació de les dades «no és fàcil»

Simón ha constatat l'increment de les defuncions a l'Estat en les últimes setmanes com recullen els informes de monitoratge de la mortalitat i ha assenyalat que la interpretació de les dades no «és fàcil». En qualsevol cas, ha indicat que un augment «molt important» de les defuncions és a causa de la covid-19, però ha afegit que una part, «probablement molt menor», podria ser deguda a un accés inferior a l'habitual als hospitals.


Comentaris

envia el comentari