El preciós gest de solidaritat enmig de la crisi del coronavirus que emociona

Hi ha moltes persones dependents o de grups d’alt risc que no poden sortir de casa

Una vianant amb mascareta al passeig de Gràcia de Barcelona durant el primer dia de l'estat d'alarma pel coronavirus, el 16 de març de 2020
La solidaritat entre veïns creix per fer front al confinament durant l'estat d'alarma pel coronavirus | Catalunya Diari

Primers dies de confinament a casa després que el govern espanyol decretés l’estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus i, a més de sortir a la finestra i als balcons per agrair la feina dels sanitaris i treballadors necessaris per fer front aquesta crisi, la població s’uneix en la distància per fer més amè estar a casa i, fins i tot, creix la solidaritat entre veïns, ja que hi ha moltes persones dependents o de grups d'alt risc que no poden sortir al carrer ni per anar a comprar.

Solidaritat entre veïns davant el coronavirus

Davant aquesta situació, han estat moltes comunitats de veïns les que s’han mobilitzat per ajudar qui més ho necessita. Com és el cas de Tarragona, per exemple, on en Jonathan Oca ha compartit a les xarxes socials una fotografia dels missatges que s’han deixat entre veïns a l’ascensor: «Volem oferir qualsevol mena d’ajuda a les persones que siguin d’alt risc i no puguin sortir de casa».

Aquesta frase és la que es repeteix en moltes altres comunitats de veïns arreu del país, fent patent que en situació de crisi, la solidaritat social creix i aquest confinament el superarem entre tots: «Junts podem». Sense cap mena de dubte, mentre esperem a casa que tot passi i els professionals estan a primera línia ajudant els malalts, entre veïns podem ajudar-nos els uns als altres, mantenint sempre la distància de seguretat, però sense descuidar-nos d’aquells qui ara necessiten un cop de mà.


Comentaris

envia el comentari