ÚLTIMA HORA

📈 Salvador Illa guanyaria les eleccions a Catalunya segons l'última enquesta

La solució d'un expert que ens permetria sortir al carrer

L'analista de l''ABC' Luis Ventoso creu que la quarantena de l'estat d'alarma és ineficient i actua en detriment de l'economia

Imatge d'uns balcons en ple confinament pel coronavirus
El confinament de tot el país ha omplert els balcons de les cases | Arxiu

La greu crisi del coronavirus que estem vivint ha portat al fet que el govern hagi pres la determinació de decretar l'estat d'alarma i, amb ell, el confinament dels ciutadans. Aquesta és la mesura que, seguint indicacions de professionals sanitaris i experts en epidemiologia, s'ha pres per evitar que el Covid-19 continuï propagant-se al país.

No obstant això, hi ha persones que no estan d'acord amb aquesta quarantena. És el cas, entre d'altres, de l'analista de l''ABC' Luis Ventoso, que proposa una altra alternativa a aquella que considera més eficaç.

Eficàcia econòmica

En concret, ha manifestat que «Espanya potser hauria d'explorar la via sud-coreana: confinar els malalts crònics i els majors de 60. I, en paral·lel, anar reobrint botigues, oficines, fàbriques i hostaleria, encara que amb protecció reforçada, grups reduïts i test que garanteixin que els qui tractin amb públic no estiguin contagiats».

Segons ell, aquesta mesura que planteja seria una manera que «no passem d'una plaga a un malson ingovernable». És més, considera que d'aquesta forma s'evitaria danyar de manera contundent l'economia perquè «liquidar la poca economia que perviu ens portaria a una espantosa ressaca de pobresa».

Aquesta és la proposta de Ventoso, però, de moment, sembla que el govern  no la planteja. De fet, es rumoreja que es podria estar plantejant ampliar l'estat d'alarma fins a finals d'abril, per tal d'evitar una segona onada de coronavirus i d'aconseguir que els resultats favorables que s'estan aconseguint amb el confinament no caiguin en sac trencat.


Comentaris

envia el comentari