Un avió amb material sanitari procedent de la Xina aterra a Madrid amb la meitat de la càrrega

La compra de material sanitari a l'estranger segueix sent una de les principals necessitats del govern espanyol

Imatge d'un avió enlairant-se entre núvols convectius
Un avió ha aterrat avui a Barajas procendent de Xina   | Arxiu

La necessitat de material sanitari per lluitar contra el coronavirus ha estat latent des de l'inici de la crisi. Tot i que ara els esforços del govern se centren en dotar les empreses espanyoles de les infraestructures adequades per a produir el material a casa nostra, encara segueixen sent necessàries compres a l'estranger.

Ja han estat diverses les compres de material realitzades a altres països, especialment a la Xina, que han aterrat al nostre país a través d'avions. Segons ha informat el diari 'ABC', aquest matí ha aterrat a l'Aeroport de Barajas de la capital espanyola un nou avió  d''Air Europa' amb material sanitari procedent del gegant asiàtic. Un vol que ha vingut amb sorpresa inclosa.

Material sense la documentació en regla

Després de confirmar-ho per diverses fonts, el diari 'ABC' assegura que l'aeronau ve «pràcticament buida» a causa de la retenció a la duana xinesa de la resta de material per no tenir la documentació en regla.

Segons van apuntar les fonts consultades, hi havia problemes d'empaquetatge i faltaven les traduccions de gran part de material, raó per la qual no va poder ser finalment transportat.

Tal com ha revelat el mateix diari en el matí d'avui, la impossibilitat que aquest material viatgés a l'avió que li corresponia es deu a l'enduriment del govern xinès de les mesures d'exportació. L'objectiu d'aquestes mesures serien evitar la sortida de país asiàtic de productes que no compleixin tota la normativa.

D'aquesta manera, l'avió que ha aterrat aquest matí a Madrid ha viatjat amb tan sols 800 quilos de càrrega, un 16% menys de la seva capacitat total.

Un altre avió amb càrrega

Tot i això, el Ministeri de Sanitat ha anunciat que cap a dos quarts de tres de la tarda d'aquest dijous ha aterrat a Barajas un avió amb 12,5 tones de material sanitari procedent de Xangai. La compra d'aquests productes ha estat tramitada per l'Institut Nacional de Gestió Sanitària, organisme que depèn del Ministeri de Sanitat.

En concret, el ministeri especifica que la bodega de càrrega de l'aparell estava «al 100% de la capacitat», amb 11 palets que contenien 5,5 tones d'Equips de Protecció Individual (EPI) distribuïdes en 325 caixes; 4 tones de mascaretes en 760 caixes, i 3 tones de respiradors en 167 caixes. Tot el material es distribuirà entre les Comunitats Autònomes en el marc de la crisi del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari