Torra anuncia que se suspenen les activitats de més de 1.000 persones a Catalunya

Tots els esdeveniments esportius es jugaran a porta tancada

Quim Torra després de la seva reunió amb Pedro Sánchez (06-02-2020)
Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | G3

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que a partir de dijous quedaran prohibits els actes on hi participin més de 1.000 persones, ja siguin a l'aire lliure o en un recinte tancat. Els actes en espais tancats de menys d'un miler d'assistents es podran celebrar només si s'ocupa un terç de l'aforament. Tots els esdeveniments esportius es jugaran a porta tancada. Si hi ha menors d'edat podran estar acompanyats.

Totes aquestes mesures duraran 15 dies però es podran allargar. En les properes hores s'establiran les mesures en l'àmbit de l'administració pública. «És possible que en els pròxims dies es prenguin mesures més dràstiques i contundents de les que s'han pres fins ara. Demanem comprensió», ha conclòs Torra.

Catalunya, en fase d'alerta

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dimecres que el Govern passa de fase de prealerta a fase d'alerta pel coronavirus, just abans d'avançar les noves mesures que es començaran a aplicar aquest dijous i que afecten àmbits com l'esport i els esdeveniments amb una elevada participació.

Tot plegat ho ha dit el president Torra en una roda de premsa al costat dels consellers de Salut, Alba Vergés, i el d'Interior, Miquel Buch, després d'una reunió de el comitè tècnic de el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per a emergències associades a malalties transmissibles emergents de alt risc, que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat des de les 8.00 hores.

A més de les mesures anunciades aquest dimecres per Torra, doncs, caldrà estar atents a les dades que, al llarg de la jornada, s'ofereixin des de la Conselleria de Salut per saber com evolucionen els casos de contagi a Catalunya. Torra ja ha dit que en els propers dies es podrien anunciar mesures encara més dràstiques que les d'avui.


Comentaris

envia el comentari