IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Urgent: Possible tancament massiu de gasolineres a partir de dilluns

Ho permet una ordre del Ministeri que es publicarà aquest dissabte o dilluns al BOE

Imatge d'arxiu d'una gasolinera
La meitat de les gasolineres d'Espanya podran decidir si tanquen durant l'estat d'alarma | Pixabay

El Govern permetrà que la meitat de les estacions de servei tanquin temporalment davant la forta caiguda de la demanda de carburants que ha provocat la declaració de l'estat d'alarma per frenar el coronavirus, han informat Efe fonts del sector.

En una ordre del Ministeri per a la Transició Ecològica, que previsiblement es publicarà demà o dilluns al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), s'estableix que el 50% de les gasolineres tindrà llibertat per reduir al màxim el seu horari i fins i tot tancar temporalment.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Un altre 37% haurà d'obrir en el seu horari habitual, mentre que el 13% restant haurà d'oferir un servei mínim de 5 hores de dilluns a dissabte, segons la mateixa font, que ha explicat que Transició Ecològica fixarà quines estacions de servei han de romandre obertes.

Entre aquestes figuraran les que mouen grans volums i aquelles situades al costat d'infraestructures essencials, com per exemple, hospitals.

El problema de les gasolineres

Com són servei essencial, les gasolineres no podien tancar tot i que en alguns casos les vendes havien caigut més del 90%, i si ho feien s'enfrontaven a una multa, per considerar que el seu tancament causava un perjudici a la societat.

Així, amb aquesta ordre, que entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació, el Govern ha de donar resposta a una de les peticions de sector, que reclamava l'establiment d'una espècie de «serveis mínims».

Les sortides de gasolines i gasoil d'automoció des de les instal·lacions de Companyia Logística d'Hidrocarburs (CLH) van caure el 83 i el 61%, respectivament, en la setmana del 23  al 29 de març, pel que fa al mateix període de l'any anterior, segons dades de l'empresa, que mou el 80% dels carburants que es consumeixen.


Comentaris

envia el comentari