El tancament total del país, el gran dilema de Pedro Sánchez

El president del govern haurà de decidir en els pròxims dies els passos a seguir
Pedro Sánchez, en una intervenció a la Moncloa, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

Són moltes les persones les quals estan posant en dubte la gestió de la crisi del coronavirus a Espanya per part del govern de Pedro Sánchez.

 

Tot i que aquest pròxim cap de setmana ja farà dues setmanes que el país està en estat d'alerta, el cert és que no s'han paralitzat al complet totes les activitats econòmiques. Aquest fet es tradueix en que, més enllà dels sectors de l'alimentació, de l'energia, dels transports i dels sanitaris, altres com el de la construcció segueixen les seves tasques laborals amb certa normalitat. En aquest sentit, han estat algunes formacions com Unidas Podemos les que animen al govern a prendre una decisió més dràstica amb l'objectiu de frenar la corba d'infectats.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

El govern creu que amb la situació actual ja n'hi ha prou

En la mateixa posició es troba ERC, qui ha manifestat l'opció d'abstenir-se en la votació de la pròrroga sobre l'estat d'alerta, sempre que no es decideixi extremar el confinament total del país. Això no obstant, la ministra d'Economia, Nadia Calviño, ja va manifestar en una roda de premsa que s'ha paralitzat l'activitat econòmica al màxim compatible amb garantir els serveis sanitaris i les prestacions bàsiques d'alimentació, aigua, gas i electricitat.

 

De fet, des del govern asseguren que s'ha adoptat el catàleg de mesures més fort dels països de l'entorn. Està clar que no hi ha uniformitat d'opinions en l'àmbit polític del país i que són moltes les persones les quals demanen que Sánchez sigui més extrem i aturi definitivament Espanya. 

 

Caldrà veure com evolucionen el nombre de nous contagis

Encara que aquest no sigui el seu desig, caldrà veure com evolucionen el nombre de nous contagis durant aquesta setmana per a saber si realment el confinament actual està sent una decisió suficient. De no ser així, està clar que el govern haurà de replantejar-se d'una vegada per totes blindar al màxim l'activitat econòmica del país. Mentrestant, segueixen arribant informacions que situen la mortalitat del coronavirus a Catalunya per damunt de la Llombardia, una de les zones més afectades d'Itàlia.

 

Més notícies de la categoria Coronavirus