Tanquen la primera escola catalana de primària pel coronavirus

La mesura afecta un total de 388 alumnes

Nens jugant a una escola bressol
La mesura afecta 388 alumnes d'infantil i primària | Catalunya Diari

El Departament d’Educació ha decidit avui tancar l’Escola Feliu i Vegués de Badalona, després que el Departament de Salut hagi demanat confinar a 17 docents del centre educatiu a causa del coronavirus. Aquesta xifra de docents confinats fa molt difícil mantenir la tasca docent del centre amb normalitat, per la qual cosa el Departament ha decidit suspendre l’activitat d’aquesta escola durant catorze dies.

388 alumnes sense classe

L’Escola Feliu i Vegués és una escola d’infantilprimària que escolaritza a 388 alumnes. Davant la dràstica mesura i tenint en compte que les famílies hauran de conciliar horaris laborals per poder-se fer càrrec dels petits, el centre comptarà amb un servei de guarda per aquells pares que necessitin unes hores per organitzar-se.

Aturar les activitats fora de les escoles que concentrin diversos centres

El Govern ha demanat també aturar les activitats fora de les escoles en les quals participi més d'un centre pel coronavirus. D'altra banda, des de dilluns s'han paralitzat les pràctiques que estudiants de Formació Professional fan en hospitals i les universitats que fan pràctiques a centres de salut.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha fet notar que la situació ara a Catalunya és molt diferent que la que es viu a Madrid, on hi ha 600 casos positius per la covid-19, mentre que a Catalunya n'hi ha 101 de confirmats. Per tot plegat remarca que a hores d'ara no cal prendre més mesures.

Fira de Barcelona estudia ajornar el Saló de l'Ensenyament

El Departament d'Educació ha anunciat a més aquest dimarts que no participarà en la pròxima edició del Saló de l'Ensenyament, que s'ha de celebrar del 18 al 22 de març, en el marc de les mesures de prevenció que es prenen per minimitzar el contagi del coronavirus. De la mateixa manera, Educació ha instat les direccions dels centres educatius que anul·lin les visites d'alumnat i professorat que tinguin organitzades al Saló.

Fira de Barcelona estudia ara ajornar el Saló de l'Ensenyament a finals d'abril o principis de maig per la crisi derivada del coronavirus, segons han confirmat fonts de l'organització. La decisió, que es podria prendre aquest mateix dimecres, es farà en coordinació amb la conselleria d'Educació i la Secretaria d'Universitats i Recerca. 


Comentaris

envia el comentari