URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

La taxa real de mortalitat del coronavirus per edats a Espanya

El Ministeri de Sanitat ha publicat les dades, dividides en franges per edat

Controls sanitaris a passatgers a l'arribada a l'aeroport internacional de Lima pel coronavirus el 12 de març del 2020
El Ministeri de Sanitat ha publicat la taula amb totes les dades de mortalitat   | cedida

Sanitat ha publicat avui un document amb dades actualitzades i nova informació sobre l'impacte que està tenint el coronavirus a Espanya. Enfront de tots els números destaca un que no s'havia revelat fins ara de manera oficial: la taxa de mortalitat per edats.

Les dades són clares, la taxa augmenta segons puja l'edat dels pacients. De fet, és important esmentar que en les edats més joves i mitjanes, dels 0 als 60 anys, la taxa de mortalitat no puja de l'1%. No obstant això, i com ja s'ha dit moltes vegades, en les persones de més de 80 anys el número es dispara de manera alarmant arribant a una taxa del 18%. I és que, segons es pot comprovar, un 67% dels morts a Espanya són persones més grans de 80 anys.

De fet, tenint en compte els números, al voltant d'un 94-95% dels morts per coronavirus a Espanya són majors de 60 anys, i un 87%  persones més grans de 70. Cal esmentar que, malgrat el que es podria pensar, la taxa de mortalitat de les persones d'entre 70 i 80 anys no és massa elevada, d'un 5%, concretament. Un 20% de les víctimes totals a Espanya formen part d'aquest grup d'edat.

Imatge d'una taula del Ministeri sobre les franges d'edat i l'impacte del coronavirus
La taxa de mortalitat més alta és en la gent que té més edat | Ministerio de Sanidad

Una mort per coronavirus d'una persona d'entre 10 i 19 anys

Una de les dades que més destaquen en la taula és l'única mort que hi ha marcada en el grup d'edat de menys de 20 anys. Es tractaria d'un jove d'entre uns 10 i 19 anys de què, fins al moment, no s'havia tingut constància.

És important esmentar que entre les persones de fins a 20 anys es registren a Espanya molt pocs contagis, de fet, amb aquests números queda clar que els contagiats d'entre 0 i 20 no superen els 400.


Comentaris

envia el comentari