Tensions entre l'Exèrcit i la Guàrdia Civil a l'operació contra el coronavirus

Així ho asseguren diverses fonts a 'El Mundo'

Militars de l'UME es despleguen per Madrid el 15 de març del 2020
L'exèrcit actua per tot el territori per evitar la propagació del coronavirus | Cedida

L'arribada de l'exèrcit a Catalunya, segons informa el diari 'El Mundo', ha fet proliferar tensions entre el cos militar i la Guàrdia Civil per culpa del rol que prenen àmbdues institucions en el marc de l'operatiu del govern espanyol per frenar la propagació del coronavirus a Espanya. 

«Les discrepàncies entre els ministeris de l'Interior i de Defensa per abordar les tasques de patrullatge conjunt entre militars i guàrdies civils han portat a situacions de tensió en diverses delegacions del govern espanyol», assenyala el mitjà esmentat.

La Guàrdia Civil critica que els militars «funcionen per lliure»

La Guàrdia Civil ha afirmat que l'exèrcit actua unilateralment i que, tot i les ordres de la seguretat ciutadana està sota la jurisprudència d'Interior, «funcionen per lliure» i han realitzat accions sense pactar-ho amb anterioritat. «Hi ha molta tensió», asseguren referenciant el cas d'Almeria i Melilla.

El cap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad), el general Miguel Ángel Villarroya, va explicar el passat dimarts, 1 d'abril, que s'havien posat en marxa diverses patrulles que col·laboren amb efectius de la Benemèrita en 87 localitats espanyoles de 13 províncies diferents. Tanmateix, segons sembla, són pocs els que funcionen com es voldria


Comentaris
Narcis
Los soldados tienen que colaborar, pero estar a las ordenes del Ministerio del Interior, que son los responsables, no pueden actuar por su cuenta, son soldados no agentes del orden.

envia el comentari