IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

«No va ser una sopa de ratpenat». Iker Jiménez dóna la seva teoria sobre l'origen del coronavirus

Tot i el cessament d'emissió temporal del seu programa 'Cuarto Milenio', el presentador segueix tractant el tema del coronavirus al seu canal de Youtube

Captura del vídeo d'Iker Jiménez publicat al seu canal de Youtube al març de 2020
Iker Jiménez aborda l'origen del coronavirus al seu canal de Youtube | Youtube

Iker Jiménez va ser un dels primers periodistes a alertar de l'arribada del Covid-19 a les nostres fronteres. Durant molts dies previs a l'inici de la crisi, el presentador de 'Cuarto Milenio' va entrevistar a nombrosos experts que també eren conscients de la greu expansió de virus.

Tot i quedar-se sense la seva plataforma televisiva per la suspensió temporal del programa arran el confinament, el presentador segueix intentant fer llum a l'origen d'aquesta pandèmia a través del seu programa 'L'estirp dels lliures' emès a Youtube.

Segons la teoria actual sostinguda per la comunitat científica, el virus s'hauria transmès als éssers humans a través dels ratpenats o els pangolins infectats que es venien al mercat de Wuhan. La transmissió suposadament hauria estat possible a través de la ingesta d'un menjar elaborat amb algun d'aquests animals infectats, una teoria que no encaixa del tot per Iker Jiménez.

La teoria d'Iker Jiménez

«Com va passar aquest virus a l'ésser humà? Es va parlar de la sopa de ratpenat, de la carn de pangolí... Quan el virus ataca la gola, es recomanen líquids perquè els arrosseguen a l'estómac i els àcids destrueixen el virus. El virus no va ser per una sopa de ratpenat. Va haver de ser una mica de l'àmbit respiratori» apuntava Iker Jiménez llegint un extens informe.

Segons les informacions del periodista, la transmissió de virus als humans es va haver de produir perquè una persona «va respirar una cosa que tenia a veure amb el ratpenat o amb a l'animal vector que el ratpenat havia mossegat».

Un virus diferent

Esbrinar l'origen d'aquest virus es converteix en una necessitat latent per poder conèixer amb més profunditat l'evolució d'un virus particular que preocupa als investigadors per la seva irregular expansió, incidint greument a algunes persones i passant de forma lleu per unes altres.

«És un virus diferent. Els experts estan estranyats amb la selectivitat que fa el coronavirus en les persones i també per la disseminació de virus. Als països nòrdics, amb fred, on hauria d'haver més presència, sembla que no, mentre que als països del mediterranis si. La relació italo-espanyola segueix sent un enigma que s'està investigant en els laboratoris», assenyalava Jiménez.

El presentador continuarà recollint dades i opinions d'experts per informar amb veracitat i transparència sobre la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari