IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El test ràpid per saber si tens coronavirus fet a Espanya i que val 15 euros

La prova ha estat implementada per la UPV, Ikerbasque, Achucarro i la Fundació Biofisika Biscaia, amb la col·laboració dels experts dels Instituts Biocruces i Bioaraba

Un grup d'experts ha creat un test per diagnosticar coronavirus
El nou test val tan sols 15 euros | ACN

Durant l'estat d'alarma, la majoria de gent ha seguit els protocols sanitaris per evitar contagiar a altres persones. En els dies de col·lapse de sistema sanitari, hi va haver molts pacients amb símptomes als quals no se'ls va poder realitzar la prova i molts altres que eren positius però que no tenien símptomes.

El nou mètode

Per aquest motiu, més d'un centenar d'investigadors de la UPVIkerbasqueAchucarro i la Fundació Biofisika Biscaia, amb la col·laboració dels experts dels Instituts Biocruces i Bioaraba, han creat una nova prova PCR (Reacció en Cadena de la Polimerasa) que permetrà l'augment d'exàmens per avaluar el contagi de la Covid-19 a Euskadi.

Segons 'El Mundo', l'estudi liderat per Ugo Major de Ikerbasque va activar en la setmana del 16 al 22 de març un complicat procés de col·laboració mitjançant la xarxa amb l'objectiu de comptar amb el nou mètode a finals de març i començar a efectuar les primeres proves.La PCR té un cost de 15 euros i un termini per determinar els resultats de 4 hores

Una eficàcia provada

El grup compost per 55 investigadors, en suport de la UPV va començar amb el procediment el mateix dia que es va decretar l'estat d'alarma. Després de comprovar la documentació sobre els tests —els més eficaços, ja que detecten el material genètic de virus en cada infectat— van dissenyar un pla d'acció.

Durant la setmana següent van condicionar en un centre de biotecnologia de la UPV (Leioa) sis laboratoris amb els instruments i requisits legals pertinents per autoritzar el treball de recerca. Les proves creades a Euskadi han possibilitat l'ús dels kits comercials que fins ara s'han emprat en el Departament de Salut

Dimarts passat, el Govern basc va començar a posar en funcionament els 70.000 test ràpids adquirits per l'Executiu central a la Xina que, a través d'una anàlisi de sang, descobreixen la presència d'anticossos generats per l'organisme per intentar aplacar la COVID-19.

Durant els deu primers dies d'utilització, el mètode ja ha encertat el 92% dels casos positius i el 100% dels falsos contagis. El Departament de Salut ha alertat que els resultats negatius d'aquestes proves hauran de ser contrastats amb PCRs.


Comentaris

envia el comentari