El testimoni esperançador d'un infectat per coronavirus que explica com es va curar

El passst 13 de març va donar negatiu després del seu aïllament

El confinament per coronavirus durarà almenys 14 dies
Fes un test online per saber si tens coronavirus | CatalunyaDiari.cat

Moltes persones parlen sobre com prevenir el coronavirus, sobre els seus símptomes i sobre les mesures que s'han de prendre per a evitar contagiar-se de la malaltia. Però poques persones han parlat amb alguns dels afectats que, per sort, ja han pogut deixar enrere aquest malson.

En aquest sentit, el diari 'Las Provincias' ha pogut plasmar el testimoni d'un home de la Comunitat Valenciana, conegut entre el personal sanitari com el pacient número 13, el qual va ser un dels primers a donar positiu. El pacient en concret, explica que va començar a tenir una mica de febre el passat 28 de febrer, concretament, 37,5.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Es va aïllar a casa seva durant el període de la malaltia

Davant la sospita d'una possible infecció de coronavirus, l'home va decidir trucar a emergències per tal d'explicar-los-hi el seu cas, això no obstant, no van fer-li cas i va desplaçar-se fins a l'Hospital General. Les sospites també van fer saltar les alarmes del personal sanitari i li van realitzar la prova, la qual, va donar positiu l'endemà. Arran de la confirmació del contagi, el pacient va informar a totes les persones del seu voltant perquè prenguessin les mesures necessàries i, ell, va decidir confinar-se a casa seva.

La seva estada a casa no va ser fàcil, ja que tal com ell explica: «Cap metge es va apropar a casa, ningú controlava el meu estat. Els primers dies vaig ser pacient, doctor i infermer. Em prenia la temperatura i reportava el meu estat via correu electrònic al matí i al vespre». Amb relació als símptomes, narra que el dia 29 de febrer va ser el darrer que va tenir febre i que, abans de la confirmació del contagi, no va tenir mai tos ni altres símptomes com el mal de cap que li fessin predir que havia agafat el virus.

Les mesures que va prendre

Paral·lelament, comenta que durant el seu aïllament domiciliari: «Vaig beure molt líquid. No em vaig saltar ni una menjada i em vaig prendre la temperatura amb regularitat. Només em medicaria si tenia febre. Vaig obrir les finestres de la meva habitació, que corregués l'aire i em vaig ficar al sol cada vegada que vaig poder. Tinc una casa gran i estava sol, però vaig limitar el meu radi d'acció. Habitació, bany i cuina. I vaig netejar molt. Amb aigua i lleixiu. Vaig limitar la vaixella i vaig posar rentadores a 60 graus».

Finalment, el divendres 13 de març li va donar una de les millores notícies de la seva vida: «Ets negatiu». Sens dubte, una sort que no han tingut totes les persones infectades, com és el cas del periodista esportiu Chema Candela, que ha mort a causa del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari