Els tests de detecció ràpida de coronavirus arriben aquesta setmana a l'Estat

Es prioritzarà la seva acció en professionals sanitaris i pacients hospitalitzats

Efectius de la UME preparant-se per desinfectar l'Aeroport del Prat
Arriben a l'Estat més de mig milió de tests ràpids coronavirus. | Catalunya Diari

Mentre el coronavirus avança de manera incessant a l’Estat espanyol, els hospitals continuen fent mans i mànigues per mirar de contenir l’epidèmia. Davant una problemàtica evident i que s’eleva cada dia més fins límits insospitats, però, metges de tot el país han reconegut que la pràctica de tests de coronavirus a tot el territori espanyol alleugeriria i molt la seva tasca als centres hospitalaris. Ja que, sobretot, seria una manera de prevenir el col·lapse que podria arribar.

Fernando Simón, en aquesta línia, va explicar que els tests de detecció ràpida de coronavirus arribarien a Espanya a partir d’aquesta setmana. Simón va explicar que els 640.000 kits adquirits ja han començat a circular i es prioritzarà la seva acció en professionals sanitaris i pacients hospitalitzats.

Seguint aquesta lògica, la població d’alt risc i les persones que estiguin en residències per a gent gran seran els següents a gaudir del test; mentre que en un marge de «3 o 4 dies» l’ajuda arribarà a la resta de la població (tot i que es prioritzaran les persones que presentin símptomes lleus).

513.393 mascaretes a Catalunya des del 10 de març, un 12,69% del total a l'Estat

El ministeri de Sanitat ha enviat 513.393 mascaretes a Catalunya des del 10 de març, el que equival a un 12,69% del total repartit a totes les comunitats. És la segona comunitat que més n'ha rebut, per darrere de Madrid, que té un 29,96% d'aquest material (1.212.261 mascaretes). Segons dades del departament, els criteris estan basats en el percentatge de població i en les necessitats epidemiològiques.

En total s'han distribuït 4.046.089 mascaretes a tot el territori espanyol des del 10 de març. A més, i en el cas d'aquest cap de setmana concret, el ministeri ha repartit 1.602.800 mascaretes a les comunitats autònomes.


Comentaris

envia el comentari