IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol planeja fer tests a 30.000 famílies

El mostreig es farà en col·laboració amb l'INE

Salvador Illa i Pedro Sánchez, en una reunió del comitè tècnic sobre el coronavirus.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. | Europa Press

El govern espanyol ja planeja de quina manera es faran tests de coronavirus massius a la població per, a partir de les dades que se n'obtinguin, dissenyar i acordar un calendari progressiu de desconfinament. La 'Cadena SER' explicava a darrera hora d'aquest dilluns, 6 d'abril, que l'executiu central té previst seleccionar un total de 62.400 persones pertanyents a 30.000 famílies per ser testejades i fer així un mostreig epidemiològic de la societat espanyola.

Una selecció de 30.000 llars

D'acord amb les dades dels experts, els malalts de coronavirus que no han tingut accés a les proves per confirmar si han patit la malaltia se situarien en un 80% dels afectats. D'acord amb l'Institut Nacional d'Estadística (INE), es farà una selecció de 30.000 llars on es farà una prova ràpida a cada membre de la família. Si donen negatiu, se'ls sotmetrà a una PCR. 21 dies més tard, es repetiran les mateixes proves als afectats.

La idea és que els tests els practiquin equips de persones que no tenen perquè ser sanitaris: no es fa una extracció de sang, sinó que el mostreig consisteix només en una petita punxada al dit —n'hi ha prou amb una petita gota. Tot i que la participació en les proves serà voluntària, el govern espanyol preveu que el grau de participació sigui altíssim atesa la incertesa derivada de la malaltia.

Es busca conèixer el grau de vulnerabilitat

Amb aquesta ronda de tests, es busca determinar fins a quin grau la societat espanyola és vulnerable a un possible repunt de la malaltia, cosa que es determinarà en funció de la quantitat de gent que estigui immunitzada. També, és clar, servirà per conèixer amb exactitud quin pot ser el calendari de suavització de les mesures de l'estat d'alarma i de tornada progressiva a la normalitat.


Comentaris

envia el comentari