Els tests ràpids de coronavirus comprats a la Xina no funcionen correctament

Els laboratoris de microbiologia constaten que les proves tenen una sensibilitat del 30% quan haurien de superar el 80%

Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus
Les noves proves ràpides per detectar el coronavirus no funcionen. | CatalunyaDiari.cat

Els test ràpids comprats a la Xina no funcionen bé perquè són imprecisos, segons una informació que publica aquest dijous, 26 de març, el diari 'El País'. Diversos laboratoris de microbiologia de grans hospitals han constatat que les noves proves no detecten els casos positius com ho haurien de fer.

Concretament, tenen una sensibilitat del 30% quan haurien de superar el 80%. La conclusió dels experts que han avaluat els tests ràpids fabricats per la companyia xina Bioeasy és que s'haurà de continuar utilitzant la prova actual, perquè «no té sentit utilitzar aquestes noves proves». Així ho han comunicat a l'Institut de Salut Carles III, que depèn del Ministeri de Sanitat.

Se n'havien adquirit 340.000 proves

Decepció, doncs, en una de les vies que el govern espanyol havia explorat per combatre el coronavirus. De fet, havien adquirit fins a 340.000 proves del producte i aquest dimecres, 25 de març, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar la compra de 5,5 milions més de tests ràpids, tot i que es desconeix si són del mateix fabricant.

Amb aquestes proves, que donen el resultat en uns 10 o 15 minuts des que es practiquen, es pretenia fer un diagnòstic massiu per tenir dades més reals de l'avanç de la malaltia a l'Estat espanyol. Des de l'Institut Carles III emetien dimarts un vídeo mostrant el procés de detecció dels tests ràpids:

Davant d'aquest primer fracàs, ara els investigadors espanyols ja busquen altres fórmules per a la detecció de la malaltia. En concret, treballen en altres tècniques que inclouen lectura fluorescent i que estan pendents de ser avaluades.


Comentaris

envia el comentari