Els passos més senzills per fer la teva mascareta a casa

Davant l'escassetat de mascaretes i material de protecció a les farmàcies, t'ensenyem com realitzar la teva pròpia mascareta sense moure't de casa

Mascareta de protecció d'agents externs
Fes la teva mascareta casolana i protegeix-te del coronavirus | UNPLASH

La falta de mascaretes comença a preocupar i molt a les autoritats sanitàries. La situació del nostre país és crítica i ja ens hem convertit en el quart país amb més casos de coronavirus del món, amb 14.558 positius confirmats i 630 morts. Els experts asseguren que l'onada més forta de contagis encara ha d’arribar i s’espera que la situació empitjori en els pròxims dies.

En aquest moment excepcional, tota mesura de prevenció és poca, i davant l'absència de mascaretes tant en farmàcies com en centres hospitalaris, pots optar per fer la teva pròpia mascareta a casa teva. T'ensenyem com a continuació:

Quin material necessites?

Per fer la teva pròpia mascareta, només necessitaràs un paper gruixut (paper de cuina serà ideal) o cartolina, dues gomes elàstiques i grapadora (amb grapes). Són materials senzills que de ben segur tindràs per casa teva o que pots aconseguir en un moment en un supermercat.

 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Passos a seguir

Començarem agafant el paper i realitzant una espècie d’acordió; per aconseguir-ho, farem petits doblecs un rere l’altre. Quan ja ho tinguis, comprimirem tots els doblecs en un de sol fins a aconseguir una tira llarga, i col·locarem una goma en un dels extrems, doblegant el paper per sobre i grapant-ho. A continuació fes la mateixa operació amb l’altre extrem i la goma restant, de manera que et quedin les dues gomes ben subjectades als extrems del paper.

Ja ho tens! Ara només has de desplegar el paper i tindràs la teva mascareta per tapar-te nas i boca i protegir-te dels agents externs. 

 

Cal recordar que aquesta és la mascareta més bàsica, que servirà per protegir-te de partícules de pols i saliva que puguin ser causants d’una infecció i també evitarà que contagiïs a algú, en el cas que tinguis coronavirus i no ho sàpigues. Quan ja l'hagis utilitzat diverses vegades i comencis a notar que es crea humitat a la cara interna del paper, és hora de canviar-la i fer-ne una altra.

 

Comentaris

envia el comentari