Molt mala notícia: Confirmen el primer cas de coronavirus en un animal fora de la Xina

Es tracta del tigre d'un zoo que va ser contagiat per un dels seus cuidadors. Altres exemplars propers han desenvolupats símptomes

Imatge de l'entrada del zoo del Bronx de Nova York
Un tigre del zoo del Bronx de Nova York ha donat positiu de coronavirus | Agències

Un tigre del zoològic de Bronx, a Nova York, ha donat positiu de coronavirus, en el que podria ser la primera infecció de Covid-19 coneguda d'un animal als Estats Units, segons ha informat aquesta institució que gestiona la Wildlife Conservation Society, que va atribuir el contagi a un cuidador del recinte que en aquell moment encara no presentava símptomes.

Nadia, una tigressa malaia de 4 anys d’aquest zoològic és l'únic animal que de moment ha donat positiu, si bé la seva germana Blava, dos tigres siberians més i tres lleons africans han desenvolupat una persistent tos seca, tot i que, a l'espera de més anàlisi, s’espera que tots es recuperin. La prova positiva de Covid-19 per al tigre va ser confirmada pel Laboratori Nacional de Serveis Veterinaris dels Estats Units, amb seu a Ames (Iowa).

Tractament dels animals

«Tot i que han experimentat una disminució de la gana, als felins del Zoològic del Bronx els hi està anant tot bé sota la vigilància veterinària, mentre que són interactius amb els seus cuidadors. No se sap com es desenvoluparà aquesta malaltia en els grans felins, ja que diverses espècies poden reaccionar de manera diferent a les noves infeccions, però continuarem monitorejant-los de ben a prop i anticipant recuperacions completes», han explicat des del zoològic novaiorquès en un comunicat.

El zoològic, tancat des del 16 de març com tota aquella activitat no essencial a Nova York, ha informat que cap animal més pateix símptomes i que «el nostre felí va ser infectat per una persona que els cuidava i que estava infectada, però que en aquell moment no presentava símptomes».

«Ara s'han implementat mesures preventives apropiades per a tot el personal que els cuida i els altres felins en els nostres quatre zoològics de la Wildlife Conservation Society, per evitar una major exposició de qualsevol altre animal», segons el zoo del Bronx. Els responsables del zoològic també recorden que no hi ha evidència que els animals tinguin un paper en la transmissió de Covid-19 a persones.


Comentaris

envia el comentari