IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Toc d'atenció d'una alcaldessa catalana: «Estan deixant morir els nostres avis»

Ha exigit al Departament de Salut una actuació «contundent» a les residències de gent gran

La Unitat Militar d'Emergències, fent tasques de desinfecció a l'accés al centre cívic de La Salut de Badalona, (25 de març de 2020)
La Unitat Militar d'Emergències ja ha actuat a algunes poblacions catalanes | CatalunyaDiari

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha exigit aquest dilluns a la consellera de Salut, Alba Vergés, una actuació «contundent» a les residències de gent gran davant el que descriu com una situació «insostenible» a la ciutat vallesana.

«Estan deixant morir els nostres avis i àvies»

«Sra. Consellera, estan deixant morir els nostres avis i àvies», assegura Martínez a través d'una carta. L'alcaldessa demana que el Govern valori, malgrat no tenir la competència en la gestió de la crisi sanitària, traslladar als hospitals aquelles persones que ho necessitin i amb possibilitats de recuperació.

Si aquesta opció no fos viable, exigeixen la medicalització de les residències que ho requereixin. «La progressió del contagi avança amb molta velocitat i requereix actuacions urgents», afirma.

Crítiques per no permetre als Bombers desinfectar residències

L'alcaldessa del Vallès Occidental lamenta que la Generalitat no hagi accedit que el cos de Bombers fes tasques de desinfecció a residències d'avis de la ciutat, tal com havia demanat Martínez en una carta el passat 3 d'abril.

Martínez assegura que ha estat l'Ajuntament de Rubí el que ha proporcionat material de seguretat a totes les residències i ha realitzat desinfeccions, algunes a càrrec del pressupost municipal i altres mitjançant la Unitat Militar d'Emergència (UME), a qui van demanar la seva intervenció.

Martínez assegura que, malgrat no tenir competències en la gestió de la crisi sanitària pel que fa a les residències, l'Ajuntament ha actuat «amb responsabilitat» per minimitzar la «greu situació» que s'estava produint en aquests centres, mentre esperava una actuació «més contundent» per part de la Generalitat.

Una actuació que l'alcaldessa lamenta que «encara no s'hagi produït». «La situació a les residències de la meva ciutat és insostenible», assenyala. A més, manifesta el seu desacord pel tracte que assegura que s'està donant a les direccions dels centres per part del Departament de Salut.

L'alcaldessa de Rubí nega que la situació estigui controlada

Martínez explica que el dia 30 de març es va demanar a CatSalut poder fer proves als residents per tal de poder traslladar a un altre espai les persones no contagiades. La resposta va ser que «no contemplaven» fer trasllat i que des dels CAP es tenia la situació «controlada».

«A dia d'avui no podem dir que la situació hagi estat controlada tal com demostren les dades del nostre municipi», apunta l'alcaldessa d'un municipi amb sis residències de gent gran


Comentaris

envia el comentari