Torra anuncia que les farmàcies catalanes disposaran de 14 milions de mascaretes

Ho ha dit en una entrevista a 'RAC1' aquest Dijous Sant

El president de la Generalitat Quim Torra fent una videoconferència des de la Casa dels Canonges el 16 de març de 2020.
El president de la Generalitat Quim Torra fent una videoconferència des de la Casa dels Canonges. | Cedida

El president Torra ha anunciat aquest Dijous Sant, 9 d'abril, en una entrevista a 'RAC1', l'arribada de 14 milions de mascaretes en les properes setmanes a les farmàcies de Catalunya. Torra ha explicat que, d'aquesta manera, en podrà comprar tota la població de manera limitada, i que la venda es farà associada a la targeta sanitària.

«No es pot dir que el coronavirus està sota control»

El president de la Generalitat ha replicat al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, que encara no es pot dir que el coronavirus està «sota control». Durant l'entrevista emesa en directe a RAC1 aquest dijous al matí, i minuts després que Sánchez afirmés al Congrés que el virus ja està «controlat» a Espanya, Torra s'hi ha mostrat en desacord: «La situació és molt difícil». El president del govern espanyol ha instat els ajuntaments i la policia local a blindar els accessos als municipis per evitar desplaçaments innecessaris. Torra també ha alertat que el desconfinament no s'hauria de produir almenys fins a principis de maig.

A més, Torra, ha admès que els pressupostos del Govern del 2020 són insuficients a causa de la crisi del coronavirus: «Evidentment que no ens serveixen», ha dit en una entrevista a RAC1, aquest dijous al matí. Tot i això, el president ha afirmat que els comptes sí que donen «un marc per fer els canvis que calguin», i adaptar-los d'acord amb la situació d'emergència sanitària, econòmica i social.

Torra estén la mà a l'oposició

En aquesta línia, Torra ha estès la mà a tota l'oposició per treballar «conjuntament» els pressupostos un cop s'aprovin «la setmana que ve», i «prioritzar la despesa sanitària». El cap de l'executiu també ha deixat clar que ara no li preocupa «gens» la legislatura ni les eleccions, sinó «salvar vides».


Comentaris

envia el comentari