El president Torra, curat de coronavirus

Ho ha anunciat aquest matí a les xarxes socials

El president de la Generalitat Quim Torra fent una videoconferència des de la Casa dels Canonges el 16 de març de 2020.
El president de la Generalitat Quim Torra fent una videoconferència des de la Casa dels Canonges durant el seu confinament. | Cedida

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha comunicat aquest dimecres, 1 d'abril, que ja ha superat el coronavirus que ha patit durant els darrers dies. Torra ho ha anunciat públicament a tres quarts d'una del migdia a través d'un comunicat emès pel seu gabinet, que ell mateix ha compartit a les seves xarxes socials:

 

Torra, confinat per coronavirus durant quinze dies

El president del Govern, Quim Torra, va donar positiu de coronavirus el passat dilluns, 16 de març, i es trobava, des de llavors, confinat a la Casa dels Canonges. Torra s'havia instal·lat 24 hores abans a la Casa dels Canonges de manera preventiva, després que portés unes hores amb tos i febre, i que hagués tingut contacte amb el vicepresident, Pere Aragonès, que també va donar positiu en el test de la covid-19.

Així, Torra es va convertir, després del cas de Pere Aragonès, en el segon positiu confirmat al Consell Executiu. Dies més tard es va conèixer el contagi del conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani.

Durant els darrers quinze dies, doncs, Torra ha estat confinat a la Casa dels Canonges, l'històric edifici adjacent al Palau de la Generalitat —els separa el carrer del Bisbe, però els dos edificis estan units per un emblemàtic pont— que ha estat la residència oficial dels Presidents de la Generalitat. Ara bé, els caps de l'executiu des de la recuperació de la democràcia han rebutjat sempre instal·lar-s'hi de forma permanent i només han fet servir les instal·lacions de manera puntual.


Comentaris

envia el comentari