YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Torra demana comparèixer per via telemàtica al Parlament

El president espanyol adverteix que «això no és una competició per veure qui adopta les mesures més extremes»

El president de la Generalitat, Quim Torra, en una roda de premsa el 13 de març de 2020.
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, poder comparèixer de forma telemàtica a la cambra per explicar la situació actual de la crisi del coronavirus a Catalunya. Torra es troba confinat a la Casa dels Canonges des de dissabte. El passat dilluns, 16 de març, va donar positiu per coronavirus.

El president català ha trucat Torrent per comunicar-li la petició abans d'entrar-la al registre, que aquests dies es manté obert. De moment, la cambra catalana ha suspès el ple previst per aquest dimecres, 18 de març, i la Mesa ha demanat un informe als serveis jurídics sobre la viabilitat jurídica i tècnica per celebrar plens de forma telemàtica en circumstàncies excepcionals com les actuals. Des de la presidència del Parlament asseguren que s'estudiarà la petició de compareixença de Torra una vegada entri al registre de la cambra.

El Consell de Garanties Estatutàries no s'atura pel coronavirus

Mentrestant, els pressupostos segueixen el seu curs amb la impugnació presentada per C's. El Consell de Garanties Estatutàries (CGE) no s'atura pel coronavirus. La més alta institució juridicoconsultiva de la Generalitat prepararà el dictamen dels pressupostos del Govern mentre duri el confinament. Els membres del CGE, doncs, teletreballaran per preparar l'informe que ha demanat aquest dimecres el grup parlamentari de C's.

Ni el Reial Decret de l'estat d'alarma ni els darrers acords de la Mesa del Parlament no afecten els terminis del CGE. Així doncs, el termini perquè aquest òrgan publiqui l'informe venç el 20 d'abril i, segons fonts consultades, el president del Parlament, Roger Torrent, treballa per celebrar un ple el més aviat possible per poder aprovar els pressupostos.

La Mesa només ha intervingut els terminis de tramitacions internes de les iniciatives parlamentàries. D'aquesta manera, el termini d'un mes del CGE -que està establert per llei- no s'ha congelat. El Consell de Garanties té damunt la taula, des d'aquest dimecres al matí, el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2020, després que Cs n'hagi demanat un dictamen -avui mateix acabava el termini per fer-ho.


Comentaris

envia el comentari