Torra s'instal·la a Palau durant la crisi del coronavirus

Disposa de la residència oficial del president de la Generalitat, la Casa dels Canonges

El president de la Generalitat, Quim Torra, en una roda de premsa el 13 de març de 2020.
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | ACN

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha estat en els darrers dies l'encarregat de donar la cara, directament, davant de l'amenaça del coronavirus a Catalunya. Certament, ho ha fet acompanyat d'alguns dels seus consellers —hem vist els titulars de Presidència, Meritxell Budó; Interior, Miquel Buch; Salut, Alba Vergés; Educació, Josep Bargalló; o Treball, Chakir El Homrani—, però el president ha sortit en la majoria d'intervencions i, especialment, en aquelles en què calia més contundència.

El cert és que Torra s'ha abocat, com no podia ser d'altra manera, amb la crisi del coronavirus. Fins i tot, el president ha decidit fer un canvi contundent a la seva vida quotidiana —encara que sigui temporal: s'ha instal·lat al Palau de la Generalitat, on passarà les 24 hores dels dies que duri la crisi pel coronavirus. D'aquesta manera, Torra farà ús de l'edifici adjacent al Palau, la Casa dels Canonges, que és la residència oficial del president de la Generalitat.

La Casa dels Canonges, residència oficial del president de la Generalitat

La Casa dels Canonges és la residència del president de la Generalitat des que Francesc Macià i Lluís Companys en van fer ús durant els anys 30 del segle passat. Amb la recuperació de la institució, cap dels presidents de la Generalitat ha decidit utilitzar la Casa dels Canonges com a residència privada: Pujol, Maragall, Montilla, Mas, Puigdemont i Torra han continuat vivint als seus domicilis particulars.

Sí que s'han donat casos, com el de Torra aquests dies, d'ús puntual de les instal·lacions de la Casa dels Canonges. Per exemple, Artur Mas va dormir-hi els dies previs a la consulta del 9 de novembre de 2014, i Carles Puigdemont en feia ús per no desplaçar-se, algunes jornades, al seu habitatge de Sant Julià de Ramis, al Gironès. Ara, Torra, s'hi queda per estar al peu del canó durant la crisi del coronavirus i s'aïlla també de contactes amb la seva família.


Comentaris

envia el comentari