IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

⛪ El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

Torra creu que caldrà tancar els geriàtrics més petits

Ho ha explicat aquest divendres al matí a 'Tarragona Ràdio'

Quim Torra en una roda de premsa a la Generalitat de Catalunya el 6 de febrer de 2020
Torra creu que serà «necessari» el tancament de les residències més petites. | Catalunya Diari

El president del Govern, Quim Torra, creu que «moltes» de les residències de gent gran més petites «segurament s'hauran de tancar». En una entrevista a 'Tarragona Ràdio' aquest divendres, Torra ha lamentat la situació en aquests centres, on hi ha hagut un gran nombre de víctimes mortals i de residents hospitalitzats.

Moltes de les residències petites s'hauran de tancar

El cap de l'executiu ha recordat que han classificat les residències segons la seva mida i que, mentre les més grans es podran medicalitzar, les més petites segurament hauran de deixar de prestar servei. «Moltes de les més petites les haurem, segurament, de tancar, i els seus residents portar-los a llocs individualitzats, que puguin tenir una vida més individualitzada», ha explicat.

«Ara anirem a un bon camí, i es començarà a veure ben aviat», ha garantit Torra, que ha dit ser conscient que la situació ha estat «molt dura» als centres degut a l'epidèmia. «El sistema sociosanitari no ha pogut amb l'ona i s'ha desbordat per l'arribada d'aquesta epidèmia», ha raonat Torra, que ha dit que això no significa que no s'hagin anat posant des del primer moment «remeis i plans d'accions». Amb tot, ha admès que calia «un punt d'inflexió per canviar el rumb d'aquesta situació» i per això es va decidir traspassar les competències al Departament de Salut.

1.407 morts per coronavirus a les residències de Catalunya

El nombre de víctimes mortals per coronavirus entre les persones que viuen a residències de gent gran a Catalunya va pujar dijous a 1.407, 229 més que les comunicades dimecres, segons el Departament de Salut. Amb dades tancades a 9 d’abril, i segons la informació que fan arribar els propis centres, hi ha 2.298 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus, 76 menys que dimecres. Aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament. A més, 650 residents estan hospitalitzats, 87 menys que dimarts.


Comentaris

envia el comentari