Torra: «Per mi no hi ha colors per superar aquesta crisi»

El president reclama un confinament total, una renda universal, suport a Pimes, suspendre impostos i reforçar la sanitat

El president de la Generalitat Quim Torra fent una videoconferència des de la Casa dels Canonges el 16 de març de 2020.
El president de la Generalitat Quim Torra fent una videoconferència des de la Casa dels Canonges. | Cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a la unitat política i al «millor esperit del país» per superar la crisi sanitària derivada pel coronavirus: «Per mi no hi ha colors polítics ni blocs», ha dit durant la seva compareixença telemàtica al Parlament, aquest dimecres, 25 de març, al matí. El president ha instat la ciutadania a mantenir la «generositat i solidaritat», i a seguir «col·laborant i ser exigents amb respecte i entesa» per gestionar l'emergència sanitària.

Torra ha tornat a reclamar a l'Estat el confinament total; una renda garantida bàsica i universal; suport a les Pimes, autònoms i empreses amb crèdits i liquiditat; una suspensió de pagaments d'impostos, lloguers i subministraments; i reforçar el sistema sanitari.

Torra demana una «actitud constructiva i propositiva» a totes les forces polítiques

A l'inici de la seva compareixença Torra ja ha advertit que demanava a les formacions parlamentàries —que intervenen a continuació a través dels presidents de grup— una «actitud constructiva i propositiva», a més de «deixar de banda la batussa política» i «treballar conjuntament per salvar vides».

El cap del Govern també ha subratllat que el problema no és ni polític ni ideològic, ni de fronteres ni banderes: «Prou demagògia!», ha exclamat. Torra ha insistit en el confinament total i ha afegit que si arriba algun informe d'experts que demana alguna altra via, la Generalitat l'estudiarà. De moment, però, el president ha constatat que els experts i científics insisteixen que el confinament total és la «millor solució». «Fem-ho junts», ha reclamat Torra.


Comentaris

envia el comentari