Torra respon Sánchez: «No es pot dir que el coronavirus estigui sota control»

El president del Govern insta ajuntaments i policia local a blindar els municipis per evitar desplaçaments innecessaris

Reunió entre el president del govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra a Barcelon el 6 de febrer del 2020
Torra i Sánchez, en la seva reunió al Palau de la Generalitat el mes de gener passat. | Cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha replicat al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, que encara no es pot dir que el coronavirus està «sota control», corregint així el president del govern espanyol. En una entrevista a RAC1 aquest dijous al matí, i minuts després que Sánchez afirmés al Congrés que el virus ja està «controlat» a Espanya, Torra s'hi ha mostrat en desacord: «La situació és molt difícil».

El desconfinament no s'hauria de produir fins a principis de maig, segons Torra

El president del Govern ha instat els ajuntaments i la policia local a blindar els accessos als municipis per evitar desplaçaments innecessaris. Torra també ha alertat que el desconfinament no s'hauria de produir almenys fins a principis de maig, i ha anunciat que les farmàcies disposaran de 14 milions de mascaretes entre el 14 d'abril i l'11 de maig.

Torra ha subratllat que ell no creu que el brot ja estigui «sota control» a Catalunya, i ha opinat que Sánchez no hauria de donar aquests missatges «en aquests moments». El president del Govern ha insistit que la situació és «crítica», amb les UCI i el personal sanitari «sobrecarregat», i en un escenari on «no es pot abaixar la guàrdia». «Crec que, per responsabilitat, cal dir que estem en situació molt difícil», ha reiterat.

De fet, Torra ha explicat que el Govern, a través del Procicat, va demanar ahir al vespre a la Moncloa que permeti la pròrroga del confinament total a Catalunya. La petició no fixa cap data concreta, però la Generalitat entén que el «més lògic» seria allargar la situació 15 dies més, a partir de dilluns. Torra espera que la resposta de Madrid es base en informes d'experts i criteris mèdics, i assegura que «no s'imagina» que el govern espanyol no atengui la petició.


Comentaris

envia el comentari