Torra reclama al govern espanyol més mesures socials per combatre l'impacte del coronavirus

El president del Govern demana eliminar el sostre de despesa perquè les comunitats puguin endeutar-se

Roda de premsa telemàtica del president de la Generalitat, Quim Torra, sobre el coronavirus el 15 de març del 2020
Quim Torra ha demanat més mesures per lluitar contra el coronavirus | Cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit al govern espanyol posar en marxa un pla de mesures econòmiques i socials per donar seguretat i confiança a les empreses i els treballadors, així com un pla de recuperació per garantir la sortida de la crisi.

En la reunió telemàtica del president espanyol i els presidents autonòmics, el cap del Govern ha reclamat establir una renda de ciutadania per als treballadors i autònoms, així com una moratòria en el pagament dels crèdits i les hipoteques. A més, ha demanat eliminar l'objectiu de dèficit i el sostre de despesa perquè les comunitats i els ens locals puguin endeutar-se per fer front a la crisi, així com establir mecanismes de finançament i liquiditat per als territoris.

A més, Torra ha proposat mesures per augmentar la liquiditat de les petites i mitjanes empreses, un 95% del teixit productiu de Catalunya. En matèria tributària, el president del Govern ha reclamat suspendre el pagament d'impostos, les cotitzacions a la Seguretat Social i el pagament de les quotes d'autònoms.

  


Comentaris

envia el comentari